Câinii, un ajutor de nădejde pentru gardieni

Data publicării:
16032013 20caini-55182

Lady își începe misiunea imediat după ce s-a deschis uşa celulei. Este șefa de promoţie a şcolii de la Giurgiu, unde se pregătesc unităţile canine antidrog din toată ţara, și își demonstrează din plin calitățile.

E de ajuns un semn pentru ca Lady să caute în fiecare colţ al celulei. Este functionarul perfect. Până acum nu a dat niciun rateu. De această dată a fost vorba de cannabis. Însă niciunul dintre drogurile nu îi scapă.

Programul de lucru al câinilor variază între 2 şi 8 ore pe zi. Prietenia dintre câine şi cel cu care face echipă ţine însă 24 de ore din 24.

În cursul anului 2012 au fost efectuate 204 percheziţii cu unitatea canină. De asemenea, a fost implicată şi în patru misiuni în partea de vest", a explicat Carmen Uţoiu, purtător de cuvânt Penitenciarul Timişoara.

Câinii i-au impresionat și pe detinuți. „Și în vămi, peste tot îşi fac meseria", spune unul. „Sunt nişte câini deosebiţi", subliniază un altul.

Pentru a se menține în formă, câinii au parte de un program special de antrenament

În 2012, la Penitenciarul Timişoara au fost descoperite 173 de telefoane mobile, 94 de cartele SIM și 7 carduri de memorie USB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri