Carnea s-a scumpit cu 40%. Cele mai mari preţuri sunt în Botoşani şi în Argeş

Data publicării:
0812 20carne 20scumpa-37516

Seceta din vară a influenţat şi piaţa produselor din carne. Producătorii de carne de porc, de exemplu, spun că furajele s-au scumpit, iar asta se vede în preţul final. Asta înseamnă cheltuieli mai mari pentru producători, pe o piaţă a cărei putere de cumpărare este tot mai mică.

Statisticile arată că, în prezent, fiecare român mănâncă anual 30-32 de kilograme de carne de porc, faţă de media europeană de 40-45 de kilograme. În plus, mai mult de jumătate din carnea de pe piaţa românească provine din import.

Cifrele ministerului Agriculturii arată că scumpirile cele mai mari au fost în județele Alba, Argeș și Botoșani, unde un kilogram de carne de porc este cuprins între 19,5 şi 22 de lei.

Carnea de vită costă 24 de lei în judeţele Timiş şi Dolj. De departe, cea mai scumpă carne de vită se vinde în Alba, unde un kilogram costă 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri