Sari la conținut

Cât durează să traversezi România cu trenul?

ACTUALIZARE. La peste 24 de ore de când plecase din Mangalia, trenul a ajuns, în sfârşit, la Oradea. Până acolo, a adunat o întârziere de 500 de minute.

„De la ora 4 și 20 până acum. Deci 24 de ore? Da, exact. Groaznic? Nu groaznic , foarte groaznic”, spune un călător.

„Am suferit șapte ore în plus”, spune o femeie.

Până la Satu Mare, punctul final al traseului, întârzierea a ajuns la nouă ore.

Probleme similare au fost şi pe ruta Mangalia - Arad.

Iniţial, trenul a fost anunţat cu o întârziere de 240 de minute, apoi 270 de minute, iar când a fost anunţat că va ajunge în staţie s-a schimbat din nou întârzierea şi a ajuns la 300 de minute.

„270 de minute e inadmisibil! Hai, înţelegi 10 minute, 30 de minute, 50 de minute, o oră, două, dar 270 de minute e inadmisibil!”, spune indignat un călător.

Și călătorii care aveau ca destinaţie Timişoara au numărat fiecare oră adăugată în plus călătoriei. Trenul care a plecat din Mangalia ar fi trebuit să sosească în gara din Timișoara în jurul orei 09:40, a întârziat aproape patru ore și a ajuns la ora 13.

Ce pot să zic, îngrozitor, condițiile sunt foarte proaste, prețurile sunt foarte mari pentru ceea ce ni se oferă, iar întârzierea a fost semnificativă”, se plânge un călător.

Foarte rău, trei ore și jumătate întârziere, numai în România se poate întâmpla. Groaznic. (Reporter: V-au dat ce, pe drum, apă?) Ne-au dat un pumn în cap, nimic!”, spune o femeie care se dă jos din tren.

Alina Predescu, purtator de cuvânt CFR, vine cu explicații: „Pasagerii care călătoreau la vagoanele de dormit au primit apă de la însoţitorii de vagon. (Reporter: Şi ceilalţi, care erau la celelalte vagoane?) Din păcate, nu s-a putut azi-noapte organiza treaba în aşa măsură încât să poată primi toată lumea”.

Problemele oamenilor au pornit de la un incendiu izbucnit într-o gară mică din judeţul Călăraşi, care a întrerupt funcţionarea instalaţiei de centralizare electronică. Scurtcircuitul s-a produs în gara Săruleşti, în sala releelor, în jurul orei 19:00. Timp de două ore şi jumătate, circulaţia a fost oprită. Incendiul a fost stins în jurul orei 21:30, dar haosul pe care l-a provocat în circulația feroviară a durat ore întregi.


Sunt probleme pe calea ferată! Două trenuri de pasageri care au plecat ieri de la Mangalia nu au ajuns nici acum la destinaţie. Au adunat peste o mie de minute întârziere, după ce azi-noapte s-au oprit pentru că a luat foc o instalaţie într-o gară dintre Bucureşti şi Constanţa.

Cea mai mare întârziere, de 500 de minute, o are trenul Mangalia-Satu Mare, care va ajunge la destinație după 16:30. Garnitura a plecat ieri de pe litoral, la 15:23, adică de mai bine de 24 de ore.

Trenul Mangalia-Arad are o întârziere de 300 de minute. Va ajunge la Arad în jurul transmiterii acestei știri.

O întârziere de peste 300 de minute a avut și trenul Mangalia-Timișoara.

Toate aceste probleme au fost cauzate de vremea nefavorabilă dar și de un scurt circuit care s-a produs aseară, în jurul orei 19:00, în gara Sărulești, județul Călărași.

Timp de două ore şi jumătate, circulaţia a fost oprită. Mai multe trenuri de călători au fost oprite. Pasagerii care au avut legături din București au fost redistribuiți la alte trenuri pentru a ajunge la destinații.