Craiova: Protest spontan la Liceul Henri Coandă. Elevii îşi susţin directorul demis în urma unui scandal sexual

Data publicării:
2803 20liceu2-57375

Elevii au purtat pancarte pe care se putea citi „Liceul nu există fără directorul Mihai Dragu”, i-au scandat numele şi l-au rechemat la conducerea instituţiei. Ei susţineau că nu vor pleca din curtea instituţiei până când acesta nu va fi reinstalat în funcţie.

Liceul Henri Coandă Craiova | henricoandacraiova.ro

Consiliul de Administraţie s-a reunit în jurul orei 10 pentru a aplica decizia Inspectoratului Şcolar.

La intrările în şcoală, profesorii îşi rugau elevii să renunţe la protest şi să îi urmeze în clase, transmite corespondentul Digi24 la Craiova. Demersul acestora nu a dat rezultate.

Scandalul la care se face referire a izbucnit săptămâna trecută, când doi băieţi de clasa a VIII-a şi o fată de clasa a IX-a s-au filmat în timp ce întreţineau raporturi sexuale în sala de sport a Liceului Henri Coandă, iar filmuleţul a fost postat pe internet de alţi colegi. Cei trei elevi au fost mutaţi disciplinar într-o altă unitate de învăţământ, iar cei care au postat filmul pe internet au fost sancţionaţi.

Inspectorul general şcolar al judeţului, Georgică Bercea, a luat decizia demiterii celor doi directori miercuri, în urma unei videoconferinţe cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Acesta i-a reproşat inspectorului că nu a luat măsuri mai drastice în privinţa scandalului provocat de cei trei elevi.

Marţi, în cadrul anunţului referitor la sancţiunile aplicate elevilor, directorul suspendat Mihai Dragu a declarat şi că, începând din clasa a VI-a, ar trebui introduse ore de educaţie sexuală, prezentate şi predate de personal medical de specialitate. Propunerea sa porneşte din faptul că părinţii recunosc deseori că nu supraveghează conţinutul pe care îl accesează copiii lor pe internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri