Dan Voiculescu, atacat de foștii colaboratori

Data publicării:
dan voiculescu mediafax

Fostul şef al institutului de sondare a opiniei publice CCSB, Mihai Motoc, a dezvăluit amănunte importante din relaţia pe care a avut-o cu Dan Voiculescu. Preşedintele de onoare al Partidului Conservator ar fi modificat rezultatele unor sondaje pentru propriul interes.

De vreo două ori, rezultatele unor sondaje comandate de PC au plecat de la noi cu nişte cifre şi la Antena au fost date altele. Pe traseu, cel mai probabil la partid, au fost schimbate. Voiculescu ne cerea să micşorăm cifrele de încredere în Traian Băsescu, în PDL sau la exit-poll-uri, însă noi le dădeam corect,” a spus Mihai Motoc într-un interviu pentru România Liberă.

Potrivit lui Mihai Motoc, fondatorul antenelor şi-ar fi obligat foştii angajaţi care ocupau funcţii de conducere în trust să încalce legea. Sorin Oancea, Mihai Craiu sau Codruţ Şereş ar fi plecat de lângă Dan Voiculescu din aceste motive.

Sereş s-a mai fript cu Voiculescu pentru că din cauza lui are dosarele penale. El a plecat din trust tocmai pentru că era pus de Voiculescu să-l şantajeze pe Ioan Bendei de la RCS&RDS, dar după plecarea lui Sereş, solicitarea a fost pusă în practică de Sorin Alexandrescu, directorul de la Antena TV Group, care a acceptat să şantajeze şi a ajuns în arestul preventiv."

În acelasi interviu, Mihai Motoc face referire şi la o anumită tehnică de racolare a oamenilor pe care Dan Voiculescu ar avea-o. Acesta şi-ar împrumuta cu bani oamenii de încredere şi i-ar obliga să semneze contracte dure de confidenţialitate. Mihai Gâdea şi chiar ministrul agriculturii, Daniel Constantin, ar fi în această situaţie.

Dan Voiculescu ar fi avut relaţii puternice şi la SIE. Potrivit jurnaliştilor Revistei 22, Constantin Rotaru, adjunct al şefului serviciului în 1998, ar fi lucrat pentru Dan Voiculescu la trustul Intact.

Citiți și:

Cristina Jura, directorul de marketing al Intact Group, audiat ca martor la DNA

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri