Delia Pușcă, prezentatoare Digi24 Brașov: Audiovizualul din România avea nevoie de un nou format de televiziune

Data publicării:
Delia Pusca Digi24 Brasov

 

Esti proaspată la pupitrul ştirilor Digi24 Braşov. Cum te-ai adaptat?

Digi24 a fost un nou început, un nou orizont de cunoaștere, plin de experiențe diferite, iar odată ajunsă la pupitrul știrilor îndrăznesc să spun că nu a fost atât de dificil. Ba dimpotrivă, ambiția și dorința de muncă, în primul rând, m-au făcut să mă adaptez ușor mai departe. Acest lucru și datorită conceptului Digi24, diferit de ceea ce exista deja pe piață, care a făcut ca lucrurile să fie mai ușoare, ca munca să decurgă altfel și, automat, știrile și poveștile de viață să fie prezentate cât mai natural și aproape de public.

Care a fost cel mai greu moment de până acum la pupitrul ştirilor?

Nu aș putea particulariza un singur moment ca fiind cel mai greu. În televiziune, lucrurile se pot complica, cu ușurință, oricând. Spre exemplu, atunci când, în timpul unui jurnal, un invitat, fie el în platou sau prin telefon, refuză să îți răspundă la o serie de întrebări, iar soluția trebuie să fie una rapidă și de bun augur. De asemenea, ceea ce aș numi eu un moment dificil, e atunci când, aflându-te pur și simplu într-o indispoziție sau în mijlocul unei probleme personale, trebuie să eviți ca aceste lucruri să se răsfrângă asupra telespectatorilor. Indiferent de situație, fiecare știre trebuie prezentată ca atare, fie cu zâmbetul pe buze, fie într-o manieră fermă, atunci când situația o impune.

Urmăreai Digi24 înainte să intri în echipă? Cum ţi se părea?

Am urmărit Digi24 încă de la început. Inițial, am auzit nenumărate sloganuri și mesaje media care reliefau o nouă eră în televiziune și, recunosc, îmi păreau prea puțin posibile, însă odată ce am văzut fiecare conținut editorial, fiecare format nou de emisiune sau idee de proiect am fost plăcut surprinsă. Audiovizualul din România avea nevoie de așa ceva și sper ca, în continuare, să rămânem la fel de fermi pe poziții.

Cum te vezi peste un an, la pupitrul ştirilor Digi24 Brasov?

Peste un an mă văd nu doar cu un bagaj mai mare de experiență în spate, ci și cu mai multă încredere în mine, iar dincolo de pupitrul știrilor îmi doresc să fiu nu doar omul care duce informația mai departe, ci și cea care reușește să își țină publicul aproape, oferindu-i respectul pe care îl merită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri