Dezastru ecologic. Procurorii verifică dacă miile de oi înecate în Marea Neagră au fost incinerate. Leșuri îngropate, găsite pe un câmp

Data publicării:
oi ingropate ancheta procurori

Reprezentanţii societăţii tulcene angajată să incinereze ovinele înecate pe nava eşuată în noiembrie 2019 în Portul Midia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii de infracţiuni privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor, după ce mare parte dintre deşeurile animale au fost găsite îngropate pe un teren viran, a informat, miercuri seara, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Constanţa, informează Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Procurori: În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că mare parte dintre animalele moarte nu au fost incinerate, ci au fost îngropate

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PCA Constanţa, procurorii instituţiei au pus miercuri în aplicare două mandate de percheziţii domiciliare, în două locuri situate pe raza localităţii Măcin, judeţul Tulcea.

În cauză au fost delegaţi poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Agenţia Protecţia Mediului - Tulcea, Direcţia de Sănătate Publică - Tulcea, pentru stabilirea legalităţii modului cum s-a derulat activitatea de incinerare a ovinelor înecate pe nava eşuată în luna noiembrie 2019 în Portul Midia. În urma activităţilor desfăşurate la faţa locului, s-a stabilit faptul că mare parte dintre deşeurile animale nu au fost distruse prin incinerare, ci au fost îngropate pe un teren viran din localitate”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, cercetările continuă, cu privire la reprezentanţii societăţii care a contractat distrugerea deşeurilor animale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni privind protecţia mediului şi regimul deşeurilor.

Garda Națională de Mediu a găsit leșurile îngropate în spatele incineratorului unde trebuiau distruse oile înecate

Garda Națională de Mediu a desfășurat o anchetă în urma numeroaselor reclamații depuse de mai multe persoane din Brăila, cu privire la mirosurile greu de suportat din zonă. Instituția spune că în spatele incineratorului unde trebuiau arse oile înecate în Portul Midia, pe un teren viran neamenajat, au fost descoperite cantități masive de deșeuri de origine animală.

ANSVSA are o opinie diferită de cea a procurorilor: Exclus să se fi îngropat aceste cadavre. Sunt din anii anteriori

ANSVSA a transmis printr-un comunicat că procesul de incinerare, care a durat aproximativ patru săptămâni, a fost supravegheat de către un medic veterinar din partea instituției. „Este exclus ca în această perioadă să se fi îngropat aceste cadavre. Aceste cadavre de la diverse animale - ovine, suine, bovine, sunt din anii anteriori”, precizează sursa citată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri