Creşte bugetul MAI - pentru oameni şi muniţie de război. C. Năsui, la Digi24: Ministrul ne-a spus că e an electoral

Data actualizării: Data publicării:
jandarmeria fb
FOTO: Jandarmeria Romana FB

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia asupra faptului că în proiectul de buget au fost majorate cheltuielile de la Ministerul de Interne, atât cele cu personalul, urmând să intre în sistem 6.300 de oameni, cât şi cele cu bugetul pentru muniţii şi armament de tip de război cu 520%. „Ne întrebăm: de ce aţi crescut acest buget aşa de mult? Ajunge la peste două miliarde de lei. De ce se întâmplă lucrurile acestea?”, a spus deputatul USR. Invitat la Jurnalul de Seară, el a vorbit despre răspunsurile pe care le-a primit de la ministrul Carmen Dan.

Carmen Dan a răspuns. Ne-a spus că Jandarmeria va creşte cu 6300 de oameni în 2019, vorbim de un buget al MAI total cu 22% mai mare. Este o creştere foarte mare la cheltuielile de personal.

Mai este însă un articol oficial referitor la muniţia de război, care creşte cu 520%. De ce e nevoie de această creştere acum?

Ministrul, iniţial, a spus că vine anul electoral şi că trebuie să ne pregătim pentru alegeri. Dar pentru alegeri nu te pregăteşti cu muniţie. Avem o alocare foarte mare care nu e explicată. Corelat, avem o scădere în instituţiile pe care PSD nu le poate controla.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

E evident că s-a făcut o alocare pentru alte motive care nu au fost spuse Comisiei pentru buget”, a declarat Claudiu Năsui, la Digi24.

Invitat al emisiunii, Gabriel Zetea, vicepreşedintele PSD, a explicat că anul trecut au ieşit la pensie anticipat foarte mulţi oameni şi că instituţiile Ministerului de Interne – Poliţia, Jandarmeria - au rămas descoperite. „Sunt mult mai puţini poliţşti pe străzi, mai puţini jandarmi pe străzi”.

Păi să menţinem cheltuielile de personal pe acelaşi nivel”, a replicat Claudiu Năsui.

Ieşind atât de mulţi oameni din sistem s-au creat în organigrame foarte multe locuri goale. Principalele instituţii care organizează alegerile şi care asigură buna desfăşurare şi corectitudinea sunt Poliţia şi Jandarmeria, e nevoie ca în fiecare secţie de votare să existe un jandarm, un poliţist, oameni care să fie instruiţi.

Există normative la Ministerul de Interne, normative prin care, la un moment dat, muniţia trebuie înlocuită, nu rămâne zeci de ani aşa în dotarea Jandarmeriei sau Poliţiei”, a afirmat, la rândul său, Gabriel Zetea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri