DIGI24 MADRID. Drama unei mame: Dacă primesc o sumă pentru toate organele, îmi sărut fiica și gata

Data publicării:
13112012 20femeie 20spania 20interviu-33229

O femeie a acordat un interviu în El Mundo, în care spune că este gata să doneze toate organele, pentru a nu o lăsa pe fiica ei să ajungă în stradă. Ea se află în situația de a fi dată afară din casă.

„Am început cu un rinichi, acum nu mai am un rinichi. Vând, de asemenea, corneea, vând un plămân, vând o bucată din ficat, vând orice organ al corpului meu pentru cine are mare nevoie și este pe lista de așteptare. Nu am nicio soluție decât să pun organele la vânzare”, spune femeia.

„Sunt convinsă că dacă cineva mă va suna o voi face. Nu pot permite ca fiica mea să rămână pe străzi. Eu am iubit viața, vreau să continui să trăiesc, vreau să trăiesc pentru fiica mea. Acesta este un gest de disperare. În momentul ăsta, dacă sună telefonul și mi se oferă ceva... o facem. Dacă îmi oferă o sumă pentru toate organele... îmi sărut fiica și îi dăm drumul”, este mesajul disperat al acesteia.

Este doar un caz, care a ajuns în presă, însă mii de familii sunt în aceeași situație de a fi evacuate forțat. În nordul Spaniei două persoane s-au sinucis, puse în fața faptului de a-și pierde casa pentru care au plătit ani de-a rândul, doar pentru faptul că nu mai pot plăti ultimele rate.

Partidul Social și el Popular caută soluții pentru a împiedica oamenii să fie dați afară din case. Joi se va adopta în ședința de guvern un decret regal, prin care cel puțin doi ani să fie blocate aceste evacuări.

14 noiembrie, grevă generală

Situația din Spania este pe cale să se înrăutățească mâine, când este planificată o grevă generală, a doua de anul acesta. Greva convocată de Uniunea Generala a Sindicatelor cheamă lumea la proteste masive atât în Madrid cât și în toate orașele Spaniei.

Cu toate eforturile guvernului condus de Mariano Rahoj situația economică nu s-a îmbunătățit, iar șomajul a trecut de 25% din totalul populației active, iar previziunile arată că situația se va înrăutăți.

Din cauza situației economice dezastruase, în Spania, aproximativ 300 de familii sunt puse în fața evacuării forțate pentru că nu mai pot plăti ratele la casele în care locuiesc. Partidele principale dinSpania au ajuns la o soluție comună de a-i ajuta pe oameni să nu rămână în stradă.

Momentul de la care au pornit aceste discuții politice a fost sinuciderea a două persoane în nordul Spaniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri