Discuție în comandamentul de urgență: oamenii fac pariuri în cât timp li se răspunde la call center

Data publicării:
liviu dragnea mediafax

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a arătat deranjat că Departamentul de Energie şi-a trimis la Guvern doar un reprezentat pe partea de alimentare cu gaze, nu şi pe cea de energie electrică.

Despre energie electrică, când convocați acest comandament, nu aveți grijă să vină cineva să vorbească de energie?”, a întrebat vicepremierul Liviu Dragnea.

„Ministerul Energiei e parte componentă a comitetului de situații de urgență, pe cine trimit ei aici...”, i-a răspuns ministrul Radu Stroe.

„Domnule ministru, după această conferință, să aveți o discuție la Ministerul Energiei să vină oameni. Omul, dacă se pricepe la gaze și nu are informații despre energie... Stăm foarte bine cu gazele naturale, dar nu prea avem curent”, a adăugat Liviu Dragnea.

După puţin timp s-a descoperit şi vinovatul. Cel care trebuia să facă lumină în problema alimentării cu energie eletrică a zonelor afectate de vremea rea lipsea de la şedinţă.

Am înțeles că de la Ministerul Energiei a confirmat un domn secretar de stat că vine, Albulescu, poate nu a înțeles că e 8.30 dimineața, poate vă treziți diseară cu el pe aici”, a afirmat Liviu Dragnea.

Şi prefecţii s-au arătat nemulţumiţi de activitatea furnizorilor de energie electrică.

Comunicarea cu ENEL lasă de dorit, o să fac intervenții inclusiv în scris azi, ca dovadă, la invitațiile noastre nici măcar nu participă la comitet”, a reclamat prefectul de Tulcea.

Oamenii au început deja să facă pariuri pentru că la acele call center-uri nu se răspunde nici după 15 minute. Fac pariuri dacă li se răspunde după 15 sau după 30 minute”, a susţinut prefectul de Călărași.

Capacitatea de intervenție a ENEL în situații deosebite a scăzut considerabil. Sunt 14 echipe pe tot județul”, a afirmat prefectul de Ialomița.

Nici la această oră autorităţile nu au o situaţie clară.

„Situația e în neregulă complet, șase județe afectate, 16 localități, 138 de posturi de transformare”, a declarat Radu Stroe, ministrul de Interne.

Vicepremierul Liviu Dragnea avea o altă situaţie: 29 de localităţi nu au electricitate şi peste 100 de transformatoare defecte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri