Sari la conținut

Discuții Iohannis-Ponta-Maior: România nu ridică gradul de alertă

Premierul Victor Ponta a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, despre atacul terorist de la Paris. Cei trei au convenit că în România gradul de alertă nu va fi sporit, scrie Mediafax.

„Am vorbit cu preşedintele şi cu Maior. Nu se impune ridicarea unui nivel de alertă, nu este niciun pericol pentru România. Monitorizăm situaţia şi suntem în contact cu toate instituţiile”, a spus Victor Ponta.

El a precizat că România nu se află într-o situaţie specială ca urmare a atacului terorist de la Paris, dar că situaţia este monitorizată, iar preşedintele Iohannis va comunica eventuale schimbări.

Italia a intensificat măsurile de securitate, ca reacţie la atacul terorist din Franţa şi la incidente similare petrecute în ultimele săptămâni în Canada şi Australia, scrie Corriere della Sera, în ediţia online.

SRI: Nivel scăzut de producere a unui atentat terorist pe teritoriul României

„Până în prezent, în România nivelul de alertă teroristă este și se menține la albastru precaut, asta înseamnă că informațiile disponibile și evenimentele recente indică un nivel scăzut de producere a unui atentat terorist pe teritoriul României”, a spus Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI.

„Serviciul Român de Informații urmărește cu maximă atenție evoluția evenimentelor din Franța”, a punctat el.

Purtătorul de cuvânt a precizat că între serviciile de informații române și franceze există o cooperare eficientă.

„Noi ne aflăm într-o permanentă precauție”, a subliniat Sorin Sava. 

Citiți și:
Emil Hurezeanu: Nu e un atac la întâmplare ca în Marea Britanie sau Spania
Adrian Cioroianu: „Vor să împrăștie frica în Europa”
Cătălin Predoiu: Oroarea de la Paris nu poate fi justificată, e un semnal de alarmă
Titus Corlățean: Europa nu este la adăpost de fenomenul terorist