DNA A EXTINS ANCHETA. Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Alin Trășculescu

Data publicării:
22 2011trasculescu12-34733

Procurorii DNA au anunțat că au extins cercetările în dosarul în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de Alin Trășculescu pentru infracțiunile de trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracțiunea de trafic de influență și instigare la infracțiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Conform comunicatului DNA, azi inculpatului i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Penală și tot azi s-a transmis la Tribunalul Bucureşti solicitarea de arestarea lui preventivă pentru infracţiunile menţionate.

„Având în vedere că, la data de 20 noiembrie 2012, Camera Deputaţilor a constatat încetarea calităţii de deputat a lui Trășculescu Alin-Silviu, în urma demisiei sale, a fost înlăturat impedimentul procedural care nu permitea procurorilor să ceară instanţei arestarea preventivă a inculpatului. În noile împrejurări create prin demisia lui Trășculescu Alin-Silviu, competenţa de a se pronunţa asupra măsurilor preventive revine Tribunalului Bucureşti”, arată comunicatul DNA.

Chemat la audieri

Procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință azi lui Alin Trășculescu extinderea anchetei și noile acuzații.

În jurul orei 12.50, el a părăsit sediul DNA, fără a face declarații.

Avocatul său, Cristian Ene, a declarat că fostul deputat va veni la audieri ori de câte ori va fi citat și că are în continuare interdicția de a părăsi țara.

Puțin înainte de ora 10.00, fostul deputat Alin Trăşculescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Fost lider al PDL Vrancea, Trăşculescu a demisionat din funcţia de deputat marţi, chiar în ziua în care urma să se voteze în Parlament ridicarea imunităţii sale şi încuviinţarea arestării cerute de procurori.

Astfel, procurorii DNA pot începe urmărirea penală și pot cere arestarea lui Trășculescu, care şi-a pierdut imunitatea parlamentară. Competența de soluționare rămâne la Înalta Curte de Casație și Justiției, pentru că faptele de care este acuzat ar fi fost făcute în timpul mandatului de parlamentar.

Alin Trășculescu este primul parlamentar român prins în flagrant de procurorii anticorupție. El a fost reţinut în seara de 10 noiembrie, la Focşani, în urma unei acţiuni organizate de DNA, fiind acuzat de trafic de influență și instigare la spălare de bani.

Potrivit procurorilor, el ar fi primit din partea unui om de afaceri 50.000 de lei, printr-un intermediar, în schimbul cărora urma să-i faciliteze obţinerea unor contracte de achiziţii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri