Drumarii se feresc de licitațiile pentru contracte de deszăpezire în zonele cu risc de viscol

Data publicării:
MASINA DESZAPEZIRE5488880-Mediafax Foto-Bogdan Iordache-1

Compania de Drumuri trebuie să scoată din nou la licitaţie lucrările de deszăpezire pentru drumurile naţionale din judeţele Vrancea, Bacău, Brăila şi Tulcea, deoarece nicio firmă nu s-a arătat interesată să cureţe de zăpadă şoselele din aceste judeţe, unde în fiecare iarnă sunt înzăpeziri masive.

Ca în fiecare iarnă, drumarii se vor arăta dornici de a interveni pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil după producerea calamităţii, când deszăpezirea va deveni o urgenţă, iar CNANDR va putea încheia contracte fără a mai organiza şi licitaţii.

În aceeaşi situaţie se află şi tronsonul de la Lehliu la Constanţa din Autostrada Soarelui. Contracte de deszpezire nu s-au semnat deocamdată nici pentru drumurile naţioanle din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea.

Licitaţiile au fost suspendate în urma unei decizii a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Compania de Drumuri a pus deoparte aproape un miliard de lei pentru deszăpezirea drumurilor naţionale în următoarele două ierni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri