Experiment Digi24. Oraşul în care mergi o oră şi totuşi stai pe loc

Data publicării:
trafic

Bucureştiul urcă an de an în clasamentul celor mai aglomerate oraşe din lume, iar autorităţile par fără soluţii. Studii recente arată că şoferii din Capitală stau la volan zilnic 57 de minute în plus faţă de condiţiile normale de trafic şi 218 ore în plus pe an. Trei reporteri Digi24 au încercat să ajungă din afara oraşului în centru pe trei rute diferite şi peste tot au găsit blocaje.

Experimentul a constat în încercarea de a intra în Bucureşti din trei zone diferite la ora 7 dimineaţa: dinspre Corbeanca Baloteşti, pe DN1 înspre nordul Capitalei, din Pantelimon şi din Domneşti.

Lucrurile devin clare după câteva sute de metri. Ca să ajungi în centrul Capitalei ai nevoie de mult timp şi carburant.

În zona Băneasa maşinile parcă sunt lipite unele de altele. Sunt patru benzi pe sens şi tot este aglomeraţie. Aşa se întâmplă când peste 50.000 de autoturisme vin spre Bucureşti doar din localităţile aflate în nordul Capitalei.

Nici în estul Capitalei lucrurile nu stau mai bine. Aglomeraţia este amplificată de lucrările parcă interminabile de la bulevardele aflate la intrarea în oraş.

Un şofer navetist stă la volan în medie o oră şi jumătate ca să ajungă la serviciu la Bucureşti. Şi încă fără speranţa că la întoarcere o să ajungă mai repede.

Seara, nici măcar ambulanţele şi maşinile de poliţie nu pot găsi breşe în şirurile neîntrerupte de maşini care încearcă să iasă din Bucureşti. Bulevardele strangulate şi lipsa infrastructurii sunt principalele cauze ale abuteiajelor din Capitală, cred şoferii.

Bucureştiul este pe locul cinci în topul celor mai aglomerate oraşe din lume, conform unui studiu făcut de un mare fabricant de sisteme de navigaţie prin satelit. Anul trecut numărul ambuteiajelor a crescut cu 50 la sută faţă de 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri