FOTO Poliția a prins doi dintre cei trei suspecți în cazul crimei milionarului din Sibiu. Ei au fost depistați în UK

Data actualizării: Data publicării:
Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă sunt suspecții în cazul crimei de la Sibiu.
Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă sunt suspecții în cazul crimei de la Sibiu. Foto: Politia Română

Poliția anunță că a prins doi dintre cei trei suspecți care l-au bătut și ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner. Tribunalul Sibiu a emis duminică mandate de arestare preventivă pe numele celor trei bărbați. Este vorba despre Cosmin Costinel Zuleam, Marian Cristian Minae și Laurențiu Ghiță.

ACTUALIZARE: Doi dintre suspecți au fost prinși, informează Poliția, conform news.ro

Laurenţiu Ghiţă. Foto: Poliția Română
Laurenţiu Ghiţă. Foto: Poliția Română

Poţiţia Română anunţă, duminică, prinderea a doi dintre suspecţii în cazul torturării și uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile române şi cele din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiţi în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv în Scoţia şi Irlanda de Nord”, anunţă Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că cei doi au fost depistaţi de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

„În cauză, poliţiştii au informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu privire la localizarea şi depistarea celor doi, care a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi devansarea termenului stabilit iniţial, astfel că, pe numele bărbaţilor au fost emise mandate de arestare preventivă şi, respectiv, mandate internaţionale de arestare. Ulterior, autorităţile române au transmis autorităţilor din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord mandatele internaţionale de arestare, în vederea punerii în executare a acestora”, a mai precizat sursa citată.

Știrea inițială:

„În baza art. 226 şi art. 223 alin.1 lit.a şi alin.2 CPP, raportat la art.202 alin.1 şi 3 CPP, admite propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Z.C.C., G.L. şi M.M.C., formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Z.C.C., G.L. şi M.M.C. pe o durată de 30 de zile, fiecare, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Respinge cererea inculpatului M.M.C., formulată prin avocatul numit din oficiu, de luare a măsurii arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19 noiembrie 2023”, se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Tot duminică, cei trei au fost daţi în urmărire de Poliţia Română, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Cosmin Costinel Zuleam este născut în 1992 şi are domiciliul în localitatea Horezu Poienari, judeţul Dolj, iar Marian Cristian Minae şi Laurenţiu Ghiţă sunt născuţi în anul 1988 şi locuiesc în comuna Zaval, judeţul Dolj.

Cei trei bărbaţi nu au fost prinşi de autorităţi şi sunt informaţii că ar fi părăsit ţara.

În acest caz a fost arestat preventiv un bărbat din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Timiş, acuzat că este complice cu cei trei criminali, el fiind cel care i-a adus la Sibiu.

În urmă cu câteva zile, a mai fost reţinut un bărbat din Dolj, însă el a fost eliberat după 24 de ore, după ce anchetatorii au ajuns la concluzia că el nu are legătură cu crima de la Sibiu.

Pe 6 noiembrie, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost bătut şi jefuit în propria casă. Hoţii i-au furat ceasuri în valoare de 200.000 de euro, însă nu au luat şi banii care erau în casă, potrivit procurorilor. În casă mai erau iubita şi fiica omului de afaceri, însă acestea nu au fost lovite.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri