FOTO. Protest în ploaie, în Piața Victoriei

Data actualizării: Data publicării:
20180622210727_IMG_1022-01 protest victoriei 22 06 Inquam Photos Octav Ganea

În jur de 150 de persoane protestează, vineri seară, în Piaţa Victoriei, după ce social-democraţii au hotărât să-l susţină pe liderul partidului în urma condamnării primite în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

20180622202841_IMG_0856-01protest victoriei 22 06 Inquam Photos Octav Ganea
20180622202841_IMG_0856-01protest victoriei 22 06 Inquam Photos Octav Ganea

Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Cei aflaţi în stradă scandează lozinci precum „Demisia, demisia!”, „PSD, ciuma roşie!”.

Ei poartă steaguri tricolore, suflă în vuvuzele şi îndeamnă trecătorii din zonă să participe la miting.

Jandarmii sunt prezenţi în piaţă.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis vineri să îl susţină în continuare pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice pe care le deţine.

Câţiva manifestanţi au afişat un banner de mari dimensiuni pe care scrie "Referendum”. Alţii au pancarte cu fotografii cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu mesajul "#rezist”.

Un tânăr a venit la protest cu piciorul în ghips, iar pe ghips a scris "Jos penalilor”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare.  El a spus că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea. De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”. "Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

Surse: Agerpres, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri