IAŞI. Exerciţiu de simulare a unui cutremur de mare intensitate

Data publicării:
0403 20exercitiu 20cutremur-52690

Exerciţiul de simulare va avea loc la ora 12:00. Concret, toţi locuitorii oraşului, fie că sunt acasă ori la serviciu, vor trebui să întrerupă orice activitate timp de 55 de secunde şi să reacţioneze ca şi cum s-ar produce un cutremur de 7,2 pe scara Richter.

ISU Iaşi îndeamnă populaţia să ia în serios această activitate, pentru a nu-şi pune în pericol viaţa în cazul producerii unui seism puternic.

Regulile esenţiale pe care trebuie să le respectăm sunt postate şi pe site-ul Inspectoratului, iar pentru discuţii oamenii sunt invitaţi să participe pe pagina de Facebook a instituţiei.

Astfel, este vital să identificăm mai întâi un loc în care să ne adăpostim. După cutemur, trebuie să acordăm primul ajutor celor afectaţi şi sa oprim alimentarea cu gaz şi energie electrică.

Citeşte şi:

Au trecut 36 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, când au murit 1.600 de oameni

Toma Caragiu şi Doina Badea, printre victimele cutremurului din 1977

De asemenea, este indicat să avem pregătit, aproape de ieşire, un rucsac cu apă, alimente neperisabile şi medicamente. Iar la final, trebuie să ne asigurăm că putem părăsi locul în siguranţă.

Exerciţiul de pregătire de astăzi este absolut necesar, în conditiile în care 300 de blocuri din Iaşi au structura de rezistenţă afectată, iar 62% dintre acestea au gradul I de risc seismic. Mai mult decât atât, judeţul Iaşi este poziţionat într-o zonă cu risc major de producere a unui cutremur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri