Iași. Medicii chiulangii au fost sancţionaţi

Data publicării:
15112012 20medici 20chiulangii-33639

Cea mai gravă sancţiune a primit-o un medic de familie din comuna Costuleni. Doctoriţa Florentina Matran nu a fost găsită de trei ori la program de inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate, aşa că i-a fost reziliat contractul cu instituţia.

Că medicul absentează a constatat şi echipa Digi24 Iaşi, care a mers la Costuleni, la cele două cabinete unde doctoriţa ar trebui să acorde consultaţii. La primul era doar asistenta, iar la al doilea cabinet, un bărbat păzea uşa ca un Cerber.

Doctoriţa Matran a contestat decizia Casei de Asigurări de Sănătate.

„Fusesem în dimineaţa respectivă la program, dar ulterior o afecţiune mai veche mi-a creat probleme şi atunci a trebuit să plec. Asta a fost tot”, a spus, în apărarea sa, doctorul Florentina Matran.

Ea face naveta şi întârzia poate o jumate de oră, o oră, unde era, poate era în Costuleni, poate era în Covasna. Trebuie să fim punctuali! Că vine un bătrân, săracul, de-abia vine de acasă, se târâie din capătul satului la cabinetul medicului de familie, păi să fie medicul acolo”, este de părare Dumitru Harabagiu, primarul comunei Costuleni.

În 15 zile, medicul va primi un răspuns la contestaţie. Până atunci nu are dreptul să elibereze reţete, nici bilete de trimitere, potrivit lui Radu Ţibichi, director în relaţia cu furnizorii Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi.

„Practic nu are nici o relaţie contractuală cu sistemul de asigurări de Sănătate”, a mai spus acesta.

Pacienţii pot fi consultaţi de ceilalţi doi medici care lucrează în comună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri