"Imparţial". V. Turcan, despre mesajul lui J. Biden: Ascunde foarte multă nemulțumire

Data publicării:
casa alba-ponta-biden-gov-1.ro

„În comunicatul vicepreședintelui Biden n-am văzut vreo laudă, vreo încurajare. Această frază s-a regăsit în ce a spus președintele Barack Obama la Casa Albă, când l-am însoțit pe președintele Traian Băsescu. Într-un fel a transpărut o anumită neîncredere cu referire la capacitatea premierului de a asigura consolidarea statului de drepr în România și de a face toate eforturile care depind de domnia sa pentru aplicarea legii”, a declarat Valeriu Turcan în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

„Cred că respectarea angajamentului și protejarea investițiilor americane în România, aplicarea legii acolo unde se impune, o astfel de aplicare a legii a lipsit și cred că în afirmația părții americane se ascunde foarte multă nemulțumire apropo de modul în care Victor Ponta a gestionat subiectul Roșia Montană. Și dincolo de ușile închise i s-a reproșat faptul că modul prin care a gestionat problema Roșia Montană a permis contaminarea unui subiect mult mai important, cu o miză economică mult mai mare: gazele de șist”, a mai spus consultantul politic.

Vicepreședintele american a subliniat, potrivit unui comunicat al Casei Albe, că succesul României ca partener democratic cu un puternic stat de drept este vital alimentării unui climat de afaceri sănătos și rămâne, în mod profund, de interes pentru ambele părți.

Mirel Palada, purtător de cuvânt al Guvernului, a declarat că mesajul transmis de SUA către România este unul pe care îl primesc și Polonia, și Ungaria.

Statele occidentale sunt preocupate de întărirea justiţiei în toate stalele fost-comuniste. Este un mesaj consecvent transmis şi României, şi Poloniei, şi Ungariei. Statul român a arătat o rigoare în a apăra interesele unei firme private. Faptul că nişte oameni au interzis accesul care nu era a lor, cred că vorbim mai debraga despre respectarea statului de drept. Statul român va continua în a apăra dreptul la proprietate ori de câte ori sunt puse în primejdie aceste drepturi. Proiectul Roşia Montană trebuie suspus dezbaterii publice”, a spus acesta.

Cred că suferim de o boală gravă: supraintrepretarea. Justiţia este unul dintre elemente constitutive, respectarea supravieţuirii democraţiei, apărarea oricăror promisiuni şi investiţii străine. Nu mi se pare nici că a fost o admolestare, o laudă, ci o constatare cu referire la ce a păţit România în ultimii 20 de ani”, a comentat și Vlad Nistor, deputat PNL, în emisiunea „Imparțial”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Salarii mai mici de la 1 iulie 2024 pentru acești români. Decizia lovește în mulți angajați
Digi FM
Mihaela Tatu, adevărul despre motivul pentru care a divorțat de soț, după 16 ani de căsnicie: „Nu mi-a părut...
Pro FM
Lidia Buble, ipostaze senzuale printre așternuturi și într-un costum de baie roșu, într-un hotel de 2500 de...
Film Now
Cum arată copiii lui Jason Momoa. Fiul lui de 15 ani are cel mai ciudat nume de la Hollywood
Adevarul
Gratare cu carne de om. Un canibal și-a servit vecinii cu carne umană, fără ca aceștia să știe ce mănâncă de...
Newsweek
Cum a găsit Maria Ploae calea spre credință? Cine a fost actorul care a inspirat-o?
Digi FM
Cum a fost umilit un copil la serbarea de la grădiniță. Mama acestuia, mesaj sfâșietor: „M-a durut, am rămas...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Tatăl Angelinei Jolie, declarații rare despre fiica sa și nepoata lui, Vivienne. Jon Voight și actrița nu mai...
UTV
Bianca Censori a intors toate privirile la Paris Fashion Week. Sotia lui Kanye West nu a renuntat la tinutele...