Kaufland a retras de pe piaţă 2.000 de pachete de mici, suspectate că ar conţine carne de cal

Data publicării:
1603 20kaufland 20mici-55123

„Este necesară o centralizare a tuturor datelor, un inventar, care se va face în zilele următoare", au precizat reprezentanţii lanţului comercial.

Firma de la care provine carnea de mici are legătură chiar cu Autoritatea Sanitar-Veterinară din Prahova.

„Soţia patronului este în cadrul Serviciului de siguranţă a alimentelor de origine animală, motiv pentru care, odată cu alerta primită în data de 13 seara, a doua zi dimineaţă am procedat la mutarea acesteia în cadrul altui birou, tocmai pentru a nu influenţa în niciun fel ancheta”, a declarat Mihai Terecoasă, directorul DSV Prahova.

Deocamdată, oficialii ANSVSA nu ştiu unde anume s-a făcut frauda şi verifică tot lanţul de producţie, de la furnizorul de carne macră, la producătorul de carne de mici. Ceea ce se cunoaşte în acest moment este că pe eticheta pastei de mici erau menţionate doar carnea de vită şi cea de porc.

Firma producătoare, amendată cu 30.000 de lei

Din acest motiv, firma din Ploieşti a fost amendată cu 30.000 de lei. Şeful interimar al ANSVSA nu exclude ca inspectorii să fie părtaşi la înşelăciune.

„Dacă se dovedeşte în cursul anchetei că, din rândul colegilor noştri, au greşit sau au prelevat greşit probe, vom lua măsuri”, a anunţat Vladimir Mănăstireanu, preşedintele interimar al ANSVSA.

Inspectorii pentru siguranţa alimentară au descoperit la Bistriţa şi 96 de conserve de vită asupra cărora există suspiciuni că ar putea conţine carne de cal. Preventiv, ele au fost retrase de la vânzare, până la sosirea rezultatelor analizelor.

Întregul scandal a izbucnit după ce, săptămâna trecută, inspectorii ANSVSA au descoperit într-un magazin din Bucureşti 200 de kilograme de carne tocată etichetată drept carne de vită, dar asupra căreia exista suspiciunea că ar fi de cal. Din respectiva cantitate urma să fie produsă pastă de mici. După apariţia buletinului de analiză a fost lansată alerta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri