Kelemen Honor (UDMR): Intrarea la guvernare, decisă săptămâna viitoare

Data publicării:
1212declaratii 20kelemen-38309

Actualizare 21.30UDMR va fi cooptată la guvernare alături de USL, urmând a se stabili dacă Uniunea va participa la nivel de ministru sau doar de secretari de stat, au declarat, miercuri, pentru Mediafax, surse participante la prima discuţie dintre liderii USL şi UDMR desfăşurată la Palatul Parlamentului.

Conform surselor USL citate, nivelul participării UDMR la guvernare urmează să fie discutat.

Actualizare 19.20. „Luni, marți vom decide: dacă vom intra la guvernare, susținem coaliția, dacă nu, suntem în opoziție”, a spus Kelemen Honor.

Potrivit liderului maghiar, decizia privind intrarea la guvernare depinde de discuțiile care vor avea loc după consultări. Kelemen Hunor a evitat să enunțe vreo condiție pe care să o impună în timpul negocierilor, afirmând: „Concret, vom discuta când ne vom așeza la masă”.

„Nu discutăm de portofolii, ci de principii, de o situație pe care ne-o dorim cu toții”, a subliniat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR și-ar dori să intre într-o coaliție la guvernare, liderul maghiar a răspuns generalizând: „Orice formațiune politică dorește la guvernare. Cel care participă la alegeri și spune că dorește în opoziție să nu-l credeți”.

În ceea ce privește discuțiile avute miercuri seara cu liderii USL, președintele UDMR a declarat că acestea au vizat structurile parlamentare.

Actualizare 19.10. E posibilă în continuare guvernarea cu UDMR, dar nu e normal să discutăm despre aceasta decât după ce președintele face nominalizarea pentru prim-ministru, a declarat Victor Ponta. El a exclus posibilitatea unor discuții cu alte formațiuni, pentru că ARD dorește să rămână în opoziție, iar „din PP-DD nu știu cât mai rămâne”, a declarat Victor Ponta.

Discuții pentru împărțirea funcțiilor în Parlament

Liderii UDMR au discutat cu liderii USL în biroul lui Crin Antonescu de la Senat. La discuții a participat și Dan Voiculescu.

Liderii UDMR Kelemen Hunor și Laszlo Borbely au sosit miercuri seara la biroul președintelui Senatului, Crin Antonescu, unde se află și premierul Victor Ponta.

La sosire, Laszlo Borbely a precizat că obiectul discuțiilor vizează modul în care vor fi alocate funcțiile în noul Legislativ, precizează Mediafax.

În biroul lui Crin Antonescu se mai află președintele PC, Daniel Constantin, alături de Bogdan Ciucă, dar și omul de afaceri Sebastian Ghiță, ales deputat PSD. La discuții se mai află secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, și liberalul Dan Radu Rușanu.

Președintele PNL, Crin Antonescu, declara, miercuri, că nu crede că mai este nevoie de o întâlnire a sa cu liderii UDMR atâta vreme cât reprezentanții formațiunii maghiare au discuții cu premierul Victor Ponta, dar și-a arătat deschiderea pentru o eventuală discuție, dacă UDMR „simte nevoia”.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri la prânz, că vede o colaborare „liniștită și constructivă" cu USL, arătând că pentru UDMR ar fi oportun ca întrevederea cu USL să aibă loc cât mai repede.

Întrebat dacă o eventuală colaborare a UDMR cu USL va fi la nivel parlamentar sau la nivel guvernamental, Kelemen a precizat: „Vedem o colaborare liniștită și constructivă. După întâlnire vă dăm toate datele".

El a precizat că întrevederea dintre UDMR și USL va fi stabilită de către el și de către premier, arătând că ar fi oportun, pentru UDMR, ca această întrevedere să aibă loc cât mai repede.„Nu avem nicio întâlnire programată. Nu avem stabilită nicio întâlnire. Ea ar fi oportună în orice moment, dar asta, când vom stabili, vă anunțăm”, a spus Kelemen Hunor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri