Kovesi: Nu avem dosare în care să fie începută urmărirea penală în cazul Roşia Montană

Data publicării:
60477949 1

 

"Nu avem dosare penale cu urmărirea penală începută pe acest caz", a precizat Kovesi, miercuri seară la postul naţional de televiziune, referindu-se la informaţii recente privind derularea unor cercetări pe tema Roşia Montană.

Aceasta a mai spus că în anii 2000 au existat dosare pe acest subiect, dar au fost închise.

Directorul general al Institutului Geologic al României, Ştefan Marincea, audiat marţi la Comisia specială pentru proiectul de la Roşia Montană din Parlament, a criticat proiectul RMGC, arătând că acesta nu respectă principiile dezvoltării durabile, nici "valorificarea complexă" şi nici Directiva deşeurilor periculoase.

"S-a vorbit de absenţa faliilor, un predecesor al meu care a semnat că nu există falie. În trei hărţi ale companiei sunt burduşite de falii. Am freatic şi falii, nu pot să pun deşeuri periculoase", le-a explicat Marincea parlamentarilor din Comisia specială, arătând că proiectul este "de nota cinci" şi că ar trebui modificat substanţial şi adaptat la practicile europene.

Marincea a fost întrebat de către preşedintele Comisiei Roşia Montană, Darius Vâlcov, despre faptul că Institutul Geologic Român a dat un aviz favorabil pentru acest proiect atunci când institutul era condus de un alt director general.

"E un fals grosolan, e o situaţie penală din partea fostului director general. Parchetul s-a autosesizat", a precizat Marincea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri