La 26 de ani, expertă în platforme petroliere

Data publicării:
petrolier

„Nu se putea lucra, nu se putea efectua nicio lucrare de mentenanţă din cauza temperaturilor foarte scăzute. Cam aşa arăta locaţia unde este platforma”.

Loredana Bălulescu a învins toate prejudecăţile şi s-a aventurat într-o lume dominată de bărbaţi. Tânăra a făcut un stagiu dificil pe o platformă petrolieră din nordul extrem al Rusiei, la Murmansk. Visul ei este să lucreze pe o platformă de foraj asemănătoare celei pe care a stat trei săptămâni la temperaturi care au scăzut până la -40 de grade Celsius.

Loredana Bălulescu, instructor de formare: „Am învăţat exact unde pot pune în practică toate cunoştinţele căpătate în timpul facultăţii şi al liceului şi acest lucru m-a determinat să vreau mai mult, că sunt sigură că pot mai mult şi îmi doresc foarte mult să lucrez pe o platformă petrolieră”.

Cu această experienţă în spate, Loredana pune acum bazele unui curs de mecanică prin care îi va ajuta pe tineri să cunoască ce înseamnă o platformă petrolieră care face extracţii în toate mările şi oceanele lumii.

Loredana Bălulescu: „În România există universitatea de la Ploieşti care pregăteşte personalul aferent domeniului, dar noi suntem singurul centru din ţară care poate pune şi în practică aceste cunoştinţe”.

Mitruţ Caraivan, şeful centrului de instruire: „Ea însăşi s-a lovit, şi-a dat seama când a urcat pe o platformă, de dificultăţiile pe care aceştia pot să le întâmpine şi atunci experienţa, o primă experienţă pe care a avut-o ea s-a transformat în acest curs”.

Loredana se pregăteşte acum de o nouă experienţă dificilă, de această dată în Vestul Africii: „Echipamentele, în principiu, sunt aceleaşi, dar aş fi vrut să văd şi cu ce condiţii se confruntă colegii noştri de acolo, temperaturi scăzute în Murmansk, temperaturi foarte ridicate, umezeală în Ghana şi stresul care este la orice platformă”.

Pe lângă simulatorul de foraj în care îşi desfăşoara activitatea Loredana Bălulescu, centrul de instruire din Constanţa mai dispune şi de un simulator mobil de foraj, care a fost "plimbat" în toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri