„Lupul de la Rutieră” din Râșnov, premiat în trecut pentru că nu a primit șpagă de la șoferi, a fost reținut pentru luare de mită

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie

Un polițist cunoscut din Râșnov, care de-a lungul timpului a fost premiat pentru că a reclamat șoferii care încercau să îl mituiască, a fost reținut tocmai pentru luare de mită. Agentul și un alt coleg ar fi lăsat camioanele cu gabarit depășit să ajungă în Poiana Brașov, în schimbul unor servicii SPA de lux.

Cornel Ioan Sandu sau „Lupul de la Rutieră”, așa cum era cunoscut de șoferii din Brașov și Râșnov, a obținut în 2021 mai multe distincții tocmai pentru integritate, pentru că a refuzat mită de la șoferii prinși în trafic cu probleme.

Au fost acordate diplome de integritate unui număr de 13 polițiști, (...) care au denunțat fapte de corupție în ultimul an. (...) Agent șef principal de poliție SANDU CORNEL din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Poliția Orașului Râșnov, care a refuzat suma de 500 de euro mită, oferită de un conducător auto în trafic, dar care, de-a lungul timpului, a refuzat în repetate rânduri să se lase mituit și a denunțat faptele la DGA”. (Sursa: MAI-DGA.ro, 2021)

Și în 2022 a primit o distincție din partea Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, pentru activitatea ireproșabilă de polițist.

Ciprian Sterpu, președinte Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov: Dacă, cumva, se va ajunge la momentul în care vom concluziona împreună că exstă o culpă, premiile așa cum au fost acordate, așa se pot și retrage.

Polițistul din Râșnov e suspectat că ar fi lăsat camioanele cu gabarit depășit să ajungă la un hotel din Poiana Brașov. Cornel Sandu și alți colegi ar fi închis ochii atunci când treceau TIR-urile, fără să le amendeze. În schimb, clubul de fotbal unde activa băiatul agentului ar fi încheiat un contract de sponsorizare cu hotelul vizat, iar polițiștii implicați ar fi beneficiat de servicii SPA.

Adrian Radu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov: Abuz în serviciu, respectiv persoane care ar fi trebuit să ajungă la anumite destinații unde este nevoie de permis de liberă trecere, cum ar fi în zona Poiana Brașov. Au beneficiat de această facilitate fără plata taxei de liberă trecere pe baza influenței pe care anumiți polițiști au avut-o pe lângă polițiștii care depistau în trafic aceste contraveniente.

Direcția Generală Anticorupție a făcut peste 20 de percheziții la polițiști și persoane bănuite de corupție.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri