Maşină confiscată pentru neplata impozitului auto

Data publicării:
masina

Curtea interioară a Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale a devenit parcare pentru un autoturism de lux. Maşina are un preţ de catalog de 35.000 de euro, echivalentul a 157.000 de lei, iar impozitul auto este pe măsură - 4.600 de lei pe an. Primăria a pus sechestru pe autoturism pentru că proprietarul nu a mai călcat pragul instituţiei de patru ani, în ciuda înştiinţărilor repetate.

Proprietarul nu a mai plătit impozitul auto din 2011, aşa că a acumulat o datorie de 48.000 de lei, adică o valoare de 10 ori mai mare decât taxa iniţială.

„Impozitul auto la această maşină este de peste 4.600 de lei, se adaugă şi majorările pentru fiecare lună întârziere, e vorba de o penalizare 2%”, spune Daniela Rus, director la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Sector 6.

Este al doilea caz din ultimii doi ani, în care Direcţia Taxe şi Impozite Sector 6 pune sechestru pe o maşină pentru care nu s-au plătit taxele. Celălalt proprietar a trebuit să îşi ducă maşina la Remat pentru a putea achita o parte din datorie. Oficialii spun că verificările sunt mult mai dese în ultima perioadă.

„După expirarea unui an fiscal, noi ne mobilizăm pentru a atenţiona persoanele să vină să îşi achite, transmitem şi înştiinţările de plată”, afirmă Daniela Rus.

Din cei 270.000 de plătitori de taxe în sectorul 6 al Capitalei, doar 70% îşi achită dările la timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri