Medic de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”: „Erau colegi care își făceau treaba și plângeau. A fost ceva apocaliptic”

Data publicării:
pantelimon

Cu o experienţă de 16 ani, Chirurgul Răzvan Jiţianu credea că a apucat să vadă suficiente cazuri grave cât să nu mai fie surprins de ceva. Realitatea l-a contrazis.

Răzvan Jiţianu, medic chirurg, Spitalul Pantelimon

23:14 „A venit o ambulanţă cu încă patru victime cu arsuri de gradul 4. Trei fete, de 29-30 de ani...o imagine, nişte imagini, nu se pot descrie. Erau colegi care efectiv plângeau. Îşi făceau treaba şi plângeau. E ceva...efectiv a fost ceva apocaliptic”.

Medicii spun că nu vor putea uita niciodată garda de vineri noaptea.

Răzvan Jiţianu: „De vineri noaptea am imaginea fetelor. Nişte fete tinere, nişte băieţi tineri care aveau toată viaţa în faţă...groaznic. N-am cuvinte să vă spun ce simt, efectiv este o tragedie”.

Colega sa, Fiorella Mitoiu, recunoaşte că deşi apelul de la SMURD le semnalase o urgenţă majoră, nu şi-a închipuit ce va urma.

Fiorella Mitoiu, medic specialist UPU: „Persoane arse, vă daţi seama, în unitatea de primi urgenţe am mai avut. Dar niciodată aşa. Am peste 10 ani de experienţă aici în UPU, recunosc, nu se compară”.

Copleşitoare a fost si experienţa identificării pacienţilor. Mai ales că printre raniti erau persoane din anturajul său.

Fiorella Mitoiu: „Am primit poze cu ei cum erau, cum arătau înainte de această nenorocire, fetele fiind prietenele ale prietenelor mele. Şi m-au sunat disperate să mă întrebe care este starea. Şi ştiind cum le-am primit şi văzând cum erau ele, fete frumoase, tinere şi pline de viaţă, vă daţi seama, că toţi suntem oameni, până la urmă”.

Păstrează şi acum fotografiile în telefonul personal.

Fiorella Mitoiu: „Nu ştiu cum să vă spun, erau atât de tineri şi atât de...vedeai că nu se deosebeau unul de celălalt prin nimic.

Reporter: „Cum i-aţi recunoscut?”

Fiorella Mitoiu: „Au fost aduşi cu numele trecut cu marker pe picior”.

După zilele de foc, medicul Fiorella Mitoiu a simtit nevoia să-și ia un concediu. Impactul evenimentelor a fost prea mult chiar și pentru un medic cu experienţă. În fiecare noapte revede fiecare caz în parte şi încearcă să descopere dacă a făcut tot ce trebuia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri