Medic legist: Fetița asta a supraviețuit. A decedat după miezul nopții, în ambulanța SMURD

Data publicării:
epava avion facebook marius pop 4

Întrebat dacă cele două victime ar fi avut șanse dacă erau găsite mai devreme, Gheorghe Vieru, medic primar legist la Serviciul de Medicină Legală Alba, a afirmat că e greu de e greu de spus în cazul lui Adrian Iovan, însă în cazul Aureliei Ion ar fi fost șanse.

„Cel puțin în cazul studentei, cred că ar fi avut şanse de supravieţuire, în situația în care era descoperită repede. Nu aș putea face o cuantificare în timp”, a declarat Gheorghe Vieru, prin telefon, la Digi24.

„Repede înseamnă în timp util la reactivitatea unui organism. Fetiţa asta a supravieţuit. A decedat după miezul nopții, în echipajul SMURD, în timpul manevrelor de resuscitare. Au reușit să o transporte până la o ambulanţă, s-au declanșat manoperele de resuscitare, dar fără succes, Decesul a fost declarat după 12:00, ambulanța aflându-se în centrul comunei Horea”, a precizat medicul legist.

„Adrian Iovan, după semnele morţii, era decedat mai demult. Peste 12 ore. Există caracteristici morfologice la cadavre. Nu putem face aprecieri asupra orei exacte, însă părerea mea e că undeva spre seară, în 20 seara. Avea leziuni mult mai severe de ordin traumatic, de ordin climatologic erau aceleași pentru ambele victime. Faptul că nu existau posibilități de descarcerare au dus la cauza decesului”, a mai spus Gheorghe Vieru.

Ieri, în jurul orei 16:00, avionul în care se aflau șapte persoane a lovit pământul. După șase ore, cele șapte persoane au fost găsite de localnici. 

Pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul Aureliei Ion decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri