Sari la conținut

Mesaj în limba română al noului ambasador al SUA

Ambasadorul Hans Klemm

Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti este deja fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si va invita la un dialog deschis, atat in persoana, cat si online. Iata mesajul sau pentru romani.

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Monday, September 21, 2015

După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul față de țara dvs. mi-a fost trezit de profesorul meu din Universitate, Matei Călinescu, distinsul și reputatul scriitor și critic literar român. De atunci sunt fermecat de cultura, limba și istoria României”, spune Hans Klemm în mesajul său. 

Diplomatul american spune că obiectivul său ca ambasador va fi consolidarea Parteneriatului pentru securitate pe care SUA îl au cu România, dar și sprijinirea luptei pentru respectarea statului de drept și combaterea corupției, extinderea comerțului și investițiilor bilaterale și întărirea legăturilor între popoarele american și român.

„Doresc să avem un dialog fructuos și deschis cu voi, personal sau online. Eu și soția mea, Mary, abia așteptăm să vă cunoaștem frumoasa dumneavoastă țară și orașele pline de viață. Așadar, pe curând!”, își încheie mesajul ambasadorul agreat al Statelor Unite la București.

Noul ambasador al SUA în România a depus jurământul
Un diplomat de carieră

La 25 martie, preşedintele american, Barack Obama, l-a nominalizat pe Hans G. Klemm în funcţia de ambasador în România.

Hans G. Klemm, un diplomat de carieră, era la acea dată consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcţie pe care o deţinea din ianuarie 2015.

Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010, şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice.

Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat. El este absolvent al Universtăţii Indiana şi are o diplomă de master la Universitatea Stanford. Are studii de economie și istorie.

Matei Călinescu a fost profesor de literatură comparată la Universitatea Indiana, unde a condus și singurul centru de studii românești din Statele Unite. A plecat în Statele Unite în 1973 cu o bursă Fullbright și a rămas în America.

Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul la 14 decembrie 2012.

Pe aceeași temă