Meteorologii au prelungit cu 24 de ore Codul galben de averse şi grindină

Data publicării:
meteo harta

ACTUALIZARE 19.55. Meteorologii au extins până joi la ora 23.00 Codul galben de ploi torenţiale, grindină şi vânt puternic. Iniţial, avertizarea era valabilă până miercuri la ora 23.00.

Sunt vizate cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi sudul şi estul Transilvaniei, respectiv 15 judeţe.

Încă din cursul dimineţii meteorologii anunţau că până vineri, mai ales în sudul, centrul și estul țării, va continua să plouă și cantitățile de apă sunt anunțate a fi importante. În weekend, ploile se restrâng și doar pe arii restânse, în special în zonele de deal și de munte își vor mai face apariția.

Temperaturile sunt în creștere. Dacă până vineri vor fi valori de sub 30 de grade Celsius, sâmbătă și duminică vor fi valori de peste 30 de grade în zonele de câmpie, iar duminică sunt așteptate chiar și 33 de grade în sudul țării.

Până joi, la ora 18:00, se menține în continuare cod galben pentru bazinele hidrografice din nord-vest, nord și sud din zonele de munte. Meteorologii nu exclud să apară inundații în aceste zone, în general pe râurile mici.

Și în București se anunță ploi până vineri, însă, în weekend, soarele își va face apariția pentru mai mult timp. Temperaturile vor fi în jurul valorilor de 30 de grade sâmbătă și duminică.

Avertizare hidrologică până mâine

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a anunțat astăzi curgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Lăpuş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş, Vedea, Ialomiţa, Suceava, Moldova, Bistriţa și Putna.

Astfel, începând de astăzi, de la ora 13:00, și până mâine la ora 18:00 intră în vigoare cod galben pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru (judeţele Sălaj, Satu Mare, Bihor), Desnăţui (judeţul Dolj), Jiu superior şi afluenţi (judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi), afluenţii Oltului superior din judeţul Covasna, afluenţii Oltului inferior din judeţele Gorj, Vălcea şi Olt, pe râurile din bazinele hidrografice superioare şi mijlocii ale: Vedei, Argeşului, Dâmboviţei, Ialomiţei şi Prahovei (judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova) şi pe râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Bistriţa (judeţul Suceava) şi Putna (judeţul Vrancea).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri