O turistă a murit, alta este în stare gravă, după ce au căzut cu ATV-ul în Azuga

Data publicării:
ATV rasturnat-1

ACTUALIZARE 0.10 Cele două fete mergeau pe un drum forestier, spre pensiunea unde erau cazate când s-a întâmplat accidentul. Viteza este una dintre cauzele pe care poliţiştii le au în vedere.

Cele două femei îşi petreceau vacanţa de 1 mai la munte. Au ieşit la o plimbare, cu ATV-ul, şi într-o curbă de pe drumul forestier, vehiculului a derapat şi au căzut în albia râului. Cea care conducea a murit pe loc, iar prietena ei este în stare gravă la Spitalul Judeţean din Ploieşti, cu lovituri la cap şi coloană.

„Noi i-am descoperit. Veneam dinspre oraș, mergeam spre păstrăvărie și la un moment dat am vazut ATV-ul răsturnat în râu. După aia am văzut și prima victimă, care era în apă cu fața în jos lângă piatră și după aia am sunat la 112”, a relatat un bărbat.

„S-au întâmplat pe aici multe cu ATV-uri. Au intrat de multe ori, au sărit în gârlă. Asta e, dacă au boala accelerației, să se ducă cu viteză...”, spune un localnic

Viteza şi lipsa de experienţă în conducerea unui astfel de vehicul sunt principalele cauze ale accidentului pe care anchetatorii le iau în calcul.

Trupul fetei care a murit în accident a fost dus la Institutul Medico-Legal în Ploieşti, iar cealaltă fată este supravegheată minut cu minut de medicii de la Spitalul Judeţean din municipiu.  

ACTUALIZARE 23.00 Turista din Bucureşti rănită într-un accident de ATV pe un drum forestier din Masivul Bucegi a fost resuscitată la Spitalul din Sinaia și apoi transportată la un spital din Ploieşti.

Femeia, în vârstă de 27 de ani, care s-a răsturnat cu ATV-ul pe Valea Azugii din Masivul Bucegi, este în stare gravă, ea suferind multiple traumatisme şi leziuni după ce a fost prinsă sub ATV-ul răsturnat în apele râului Azuga.

Vehiculul implicat în accident era închiriat.

___________________________

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Poliției Prahova, două turiste în vârstă de 27 de ani care se plimbau cu un ATV pe un drum forestier din Valea Azugii au căzut cu vehiculul în râul Azuga, relatează Mediafax.

Una dintre femei a murit de loc, iar cealaltă era în stop cardio-respirator după accident, medicii încercând să o resusciteze. Ea a fost transportată la spitalul din Sinaia.

Conform polițiștilor, acest caz nu este clasat drept un accident de circulație, întrucât femeile nu se aflau pe un tronson din categoria drumurilor publice.

Poliția a deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri