Sari la conținut
News Alert

ORADEA. La 16 ani, liderul protestelor

„De 25 de ani încoace au furat de la noi și de la părinții noștri care lucrează pe rupte pentru a ne putea întreține ca să ne trimită la școală să primim o educație adecvată”, le spune ea celorlalți.

La doar 16 ani, Kinga Hadi nu e doar o elevă conştiincioasă, ci şi iniţiatorul protestelor care au avut loc la Oradea, în ultimele zile.

„Este cea mai bună idee ca un tânăr așa de neprihănit și nemânjit să conducă, să coordoneze”, spune un manifestant.

„Mi se pare fenomenal să văd o fetiță care să aibă o așa determinare”, mărturisește un altul.

„Mie îmi aduce aminte de elanul anilor 1990”, spune un al treilea.

Kinga este asemănată de cei care au ieşit în stradă cu Gavroche, simbolul Revoluţiei Franceze, ori cu eroina care i-a însufleţit pe soldații români în Primul Război Mondial: „Ecaterina Teodoroiu! Atunci au fost alte momente, acum este altceva!”

 Unul din motivele pentru care adolescenta a mobilizat oamenii să ceară schimbarea sistemului e că a învăţat de mică greutăţile vieţii. Ea e doar în grija mamei, care se străduieşte să-i asigure tot ce are nevoie dintr-un salariu de croitoreasă.

Încearcă să schimbe, normal... nu ea va schimba, ci toți oamenii, poporul va schimba, pentru că se întâmplă o mare nedreptate în România ce se întâmplă, oamenii muncesc pe rupte nu au concedii, nu au o viață normală, copiii au parte mai puțin de părinți, părinții muncind prea mult”, spune Maria Roth, mama Kingăi.

Trebuie să ne mobilizăm să ne revoltăm, pentru că e generația noastră și e viitorul nostru și al copiilor noștri. Trebuie să ieșim în stradă, nu mai stați în casă!”, îndeamnă Kinga Hadi.

Pe aceeași temă