Sari la conținut

Patriarhul Daniel îndeamnă la rugăciune pentru Regele Mihai 

Foto: basilica.ro 

Am aflat cu îngrijorare de agravarea stării de sănătate a Majestății Sale Regele Mihai I al României, personalitate-simbol a istoriei poporului român și a demnității naționale. De aceea, ne rugăm lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, să-i aline suferința și să-i dăruiască sănătate. În același timp, îndemnăm pe toți cei care prețuiesc personalitatea Majestății Sale să înalțe rugăciuni, împreună cu familia regală, pentru însănătoșirea sa", a spus Patriarhul Daniel, potrivit unui comunicat.

Regele Mihai I a anunțat, miercuri, prin intermediul Consiliului Regal că se retrage din viața publică din cauza faptului că a fost diagnosticat cu leucemie cronică și carcinom epidermoid mestastazat, care va necesita un tratament de durată.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care Familia și Țara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei și a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța de a mă reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-și continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei", a transmis Regele Mihai I.

Citiți și: 
REGELE MIHAI ESTE GRAV BOLNAV ŞI SE RETRAGE DIN VIAŢA PUBLICĂ
PORTRET | Regele Mihai: de la viața în exil la discursul istoric în Parlament
Revenirea în țară a Regelui Mihai: întâi gonit, apoi primit cu brațele deschise de autorități
GALERIE FOTO | Regele Mihai, din tinerețe la cele mai recente imagini publicate de Casa Regală
PORTRET | Principesa Margareta, succesoarea Regelui Mihai