"Pluguşorul" poliţiştilor: "Ţine minte PIN-ul bine, Să fie doar pentru tine"

Data publicării:
plugusor

Aho, aho, mămici şi taţi/ Staţi puţin şi ne-ascultaţi/ Lângă copii v-aşezaţi/ Şi casa s-o încuiaţi/ În curând vine Crăciunul/ Ca tot omul cumperi bunuri/ Dar nu le lăsa afară/ Că s-ar putea să dispară

Ideea colindului îi aparţine inspectorului principal Ioana Drăgan. A vrut să găsească o alternativă la clasicele mesaje cu sfaturi preventive, aşa că, împreună cu o colegă, a lucrat timp de două zile la o altă varianta a "Pluguşorului".

Ăsta a şi fost obiectivul: să transmitem printr-o modalitate nouă, astfel ca cetăţenii să reţină regulile de bază, de protecţie împotriva infracţiunilor,” spune Ioana Drăgan, insp. pr. Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, IPJ Călăraş.

Cred că aceasta este şi o modalitate de consolidare a relaţiei dintre poliţist şi comunitate,”adaugă Mihaela Stan, insp. pr. Compartimentul Relaţii Internaţionale, IPJ Călăraşi.

Până acum, campaniile de prevenire lansate de poliţişti se rezumau la câteva pliante împărţite pe străzi trecătorilor grăbiţi.

Colindul a fost postat şi pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Poliţie. Şi a fost foarte apreciat de internauţi.

Sfaturile din colind, spun oamenii, îi fac să simtă că poliţiştii sunt mult mai apropiaţi de ei. Aşa că îndrăznesc să le facă la rândul lor câteva propuneri.

„Poliţia trebuie să fie cu noi, cu oamenii,” spune un localnic.

„Să fie mai indulgenţi!” adaugă un alt trecător.

Nu este singura surpriză pe care au pregătit-o poliţiştii din Călăraşi. Moş Crăciun va fi întâmpinat cu un brad cu decoraţiuni originale.

Pe lângă ornamentele tradiţionale de Crăciun - globuri, beteală, globuleţe, bradul din sala de aşteptare a Inspectoratului Judeţean de Poliţie este împodobit şi cu mesaje din campaniile de prevenţie, spre exemplu: "protejează-ţi bunurile şi locuinţa" sau "nu divulga datele personale"

Poliţiştii din Călăraşi spun că tot ceea ce îşi doresc este să aibă sărbători fără evenimente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri