Premierul cere oprirea conflictului de la ROMATSA. Sindicaliștii nu renunță la proteste

Data publicării:
romatsa sediu agerpres 7898509-1

ACTUALIZARE. Liderii de sindicat de la ROMATSA au anunțat însă că nu renunță la greva generală programată să înceapă pe 1 septembrie.

Ei spun că simt că „se joacă alba-neagra” cu ei, deoarece numirea lui Aurel Stanciu în funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor nu înseamnă și demiterea lui din fruntea ROMATSA, ci doar suspendarea din funcție, și că se încearcă o „ascundere” a acestuia până când se liniștesc apele.


Domnule ministru, sunt convins că puteți să găsiți soluţii și nu îmi plac astea de forţă - facem, dregem - îmi plac întotdeauna lucrurile raţionale. Cred că aveţi capacitatea în continuare să găsiţi soluţii în aşa fel încât servicii de interes naţional şi de siguranţă naţională să nu fie perturbate. Înţeleg că nu sunt probleme de bani, că bani câştigă mai mult decât... Foarte bine, e bine să câştige, nu am nimic împotriva acestei idei, dar atunci să îşi facă şi ei treaba şi toată lumea va fi mulţumită”, a spus Victor Ponta.

Aseară, directorul ROMATSA a fost înlocuit, aşa cum au cerut sindicaliştii. Aurel Stanciu a primit funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Schimbarea vine în urma negocierilor dintre sindicalişti şi ministrul Transporturilor, după ce controlorii de zbor au anunţat că intră în grevă generală, la 1 septembrie. După anunţul schimbării directorului, sindicaliştii încă nu au precizat dacă renunţă sau nu la protest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri