Sari la conținut

Primăria Iași a mai inaugurat un centru tehnologic. Primul, deschis acum nouă ani, nu a obținut niciun profit

Noul centru tehnologic din Iaşi înseamnă o investiţie de 18 milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri primite de la Uniunea Europeană. Bani risipiţi, spun oamenii de afaceri care atrag atenţia că în oraş mai există un construcţie similară.

În urmă cu nouă ani când a fost inaugurat centrul ştiinţific şi tehnologic tehnopolis autorităţile locale promiteau că aici îşi vor ridica sedii mai multe firme.

Acum pe lângă faptul că pe cei 25 de mii de metri pătraţi nu s-a construit nimic, primăria deschide un nou sediu cu acelaşi obiect de activitate

Într-un proiect de hotărâre a Consiliului Judeţean se menţionează că, în acest an, cheltuielile Parcului Ştiinţific Tehnopolis au fost de aproape un milion de lei. La venituri apare o sumă identică.

„Este vorba de spațiile care sunt oferite în cadrul incubatorului de afaceri. Iar aici tarifele sunt fixe, undeva în jur de 2 euro metru patrat plus utilitațile aferente, care nu se ridică la sume astronomice”, spune Constantin Şerbescu, directorul adjunct al Tehnopolis Iași.

Agenţii economici nu par a fi atraşi să închirieze spaţii nici în noul centru.

„Nu avem o ofertă scrisă, avem doar agenţi economici care s-au interesat. Până acum sunt vreo doi”, a declarat Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Centrul oferă spre închiriere patru mii de metri pătraţi. Licitaţia va avea loc peste două săptămâni.