Radu Beligan, la 95 de ani: "Anii trec adesea ca nişte clipe, iar clipele se scurg adeseori mai greu ca anii"

Data publicării:
radu beligan aniversare mediafax 1

Bucureştenii care au vrut să-l aplaude şi să-l felicite au venit la ora 12.00, în Piaţa Timpului din Capitală. Radu Beligan a inaugurat, alături de Sorin Oprescu, „Gongul Thaliei”, un simbol prin care sunt marcaţi 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti.

„Teatrul este locul binecuvântat unde oamenii pot trăi și visa împreună, locul unde odată ce s-a bătut gongul ia naștere un miracol. Vreau să mulțumesc din inimă tuturor celor care au contribuit la înălțarea acestui momument chiar aici, în locul unde acum 200 de ani a avut loc prima reprezentație teatrală din țara românească”, a spus maestrul.

„Nu mă întrebaţi când a trecut pentru că în teatru timpul este relativ, anii trec adesea ca nişte clipe, iar clipele se scurg adeseori mai greu ca anii. Cert este că, după tot acest timp pot să afirm cu evidentă satisfacţie că nobila meserie căruia mi-am dedicat existenţa este în continuare la loc de cinste în sufltele românilor”, a adăugat Radu Beligan

Seara, de la ora 19.00, actorul va juca în faţa publicului în piesa „Lecţia de violoncel” regizată de Felix Alexa.  

Duminică, la Teatrul Naţional Bucureşti, imediat după spectacolul „Egoistul”, jucat şi regizat de Radu Beligan, acesta va primi, din partea Cărții Recordurilor Guinness, titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru. Spectacolul va începe la ora 19.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri