RCS-RDS reacţionează la declarațiile președintelui CNA

Data publicării:
sigla 20rds-36657

Redăm în continuare, integral, comunicatul RCS-RDS referitor la declarațiile președintelui CNA.

Având în vedere poziţia exprimată de domnul Răsvan Popescu, preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului, în legătură cu înlocuirea programelor Discovery în grilele RCS & RDS, dorim să facem următoarele precizări:

Contractul de distribuţie dintre compania noastră şi Discovery Networks International a expirat la sfârşitul lunii noiembrie 2012 şi nu a putut fi prelungit, întrucât cele două părţi nu au reuşit să găsească o soluţie reciproc convenabilă. În aceste condiţii am fost forţaţi să întrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fără contract nu este permisă de lege.

Precizăm că anterior, societatea noastră a depus la CNA solicitarea de modificare de grilă, dar aceasta nu a fost discutată în Consiliu. Nu putem să nu constatăm că domnul Răsvan Popescu este mult mai grăbit să aplice amenzi anumitor companii, adoptând poziţii partizane în litigii comerciale, decât de îndeplinirea procedurilor legale, astfel încât telespectatorii să poată avea acces la canalele oferite. Nu credem că rolul domnului Răsvan Popescu, în calitate de preşedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenţa ofertei comerciale a unui operator sau de a-şi exprima şi a încerca să îşi impună preferinţele pentru un furnizor de programe, în defavoarea altora”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri