Regal de Ziua Marinei. Toate navele de război ale României au fost scoase în larg

Data publicării:
10517244 256503224558088 1460768177862632300 o

Publicul a urmărit cu sufletul la gură defilarea soldaților, parada navală și exercițiile militare în care au fost simulate atacuri asupra navelor românești. Cei 280 de soldați de pe fregata Mărășești au ripostat. La exercițiu au participat și trupele speciale ale marinei.

„Vorbim de Puma Naval, unde marina și-a pregătit din ofițeri de marina piloti, la scoala de aplicatie a fortelor aeriene, iar azi avem 3 achipaje

complete care pot exec misiuni de lupta pe zi si pe noapte, deasupra marii, in orice conditii”, a spus comandorul Adrian Filip.

Femeile-marinar au impresionat. Crina Datcu este una dintre ele. Este ofițer șI trebuie să se impună în fața subalternilor bărbați. La prima vedere pare o misiune imposibila.

Contează felul tău de a fi. Șă știi să te faci respectată, să respecți, să ai un comportament demn la bord, contează și pregătirea profesională pe care o ai și de care dai dovada. Eu sunt adepta exemplului personal. Eu nu le cer subordonaților mei nimic din ce eu nu fac”, a spus Crina Datcu, locotenent.

Peste 3.000 militari au participat la eveniment, iar 20 de nave au fost scoase în larg. Printre ele și ambarcațiunile Poliției de Drontiera și două MIG-uri ale Forțelor Aeriene.

Ziua s-a încheiat cu retragerea cu torţe a marinarilor, un spectacol care onorează amintirea celor ce şi-au pierdut viaţa în misiuni.

Digi24, regal de Ziua Marinei

Deşi nu au dotări la fel de bune ca aliaţii din Alianţa Nord Atlantică, militarii noştri ne asigură că pot depăşi cu bine orice situaţie de criză.

Avem echipamente la bord care pot face faţă unui atac al aviaţiei şi de respingere, echipamente de bruiaj împotriva rachetelor”, a explicat Marinică Mustățea, comandant fregata Regele Ferdinand.

Dovada a venit chiar la demonstraţiile de ieri, făcute cu ocazia Zilei Marinei.

Aţi văzut o manevră de protecţie împotriva rachetelor prin lansarea capcanelor termice”, a spus Tudorel Duță, comandantul Grupului Elicoptere din cadrul Fortelor Navale.

Exerciţiul a ieşit ca la carte. Nici nu aveau cum să dea greş, militarii au în spate sute de ore de antrenamente.

Executam exerciţii de mare complexitate. Instrucţia e dură, profesională. Noi încercăm să forţăm şi limitele fizice ale oamenilor şi cele intelectuale”, a spus lt. Col. Marius Gheorghiescu.

Miza este mare.

„Oamenii vor să fie la nivelul aliaţilor”, a completat contraamiral dr. Alexandru Mîrșu.

Aud aprecieri deosebite la adresa militarilor români, pot face față oricăror misiuni”, a spus Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale.

Secretul lor:

Trebuie să-ţi placă ce faci, dacă nu, nu poţi face lucrul respectiv”, a dezvăluit comandorul Dan Burcuța, șeful Secției scafandri de luptă din cadrul Centrului de scafandri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri