Sari la conținut

Reportaj înscenat | Statul român ar putea da în judecată postul Sky News

„În măsura în care cele prezentate nu corespund realităţii, statul român este obligat să acţioneze. S-au şi făcut nişte prime demersuri”, a declarat, vineri, ministrul Justiției.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva celor trei cetățeni români implicați în filmarea reportajul Sky News despre traficul de arme din România.

DIICOT susține că reportajul a fost înscenat cu rea-credință cu ajutorul celor trei cetățeni români, iar acțiunile jurnaliștilor britanici sunt de natură să afecteze securitatea națională. Ca urmare, cei trei cetățeni români au fost reținuți, iar DIICOT vrea să-i audieze pe jurnaliștii britanici prin intermediul unei comisii rogatorii internaționale.

„S-a reţinut că faptele prezentate în cadrul investigației jurnalistice realizate de către postul de televiziune britanic, dar și răspunsurile pe care presupușii traficanți de arme le-au dat la întrebările jurnaliștilor au fost de natură a crea o puternică stare de temere în rândul populației civile, dar și un sentiment de insecuritate”, se spune într-un comunicat al DIICOT.