Scandal la Regia de Termoficare din Braşov: Pierderile vor fi acoperite din banii tuturor braşovenilor, chiar dacă nu sunt racordaţi

Data publicării:
calorifer-2

Pierderile de 24 de milioane de lei ale Regiei de Termoficare din Braşov vor fi acoperite din bugetul local, adică din banii tuturor braşovenilor, deşi la reţea mai sunt racordate aproximativ doar 12.000 de apartamente, din cele 60.000 câte sunt în oraş.

Autorităţile locale sunt de părere că pierderile de 24 de milioane de lei estimate de furnizorul de căldură sunt cauzate atât de probleme tehnice ale sistemului de distribuţie, cât şi de numărul prea mic de abonaţi, raportat la dimensiunea reţelei.

Societatea de termoficare a calculat pentru acest an venituri de aproximativ 23 de milioane de lei, din care doar 14,8 milioane de lei vor reprezenta încasări de la consumatori. În ceea ce priveşte cheltuielile, contabilii regiei termice estimează că acestea se vor ridica la 48,6 milioane de lei, deci societatea va înregistra pierderi.

Primăria Braşov cumpără agentul termic de la o companie locală privată, care a investit 33 milioane de euro în mai multe unităţi de producţie a energiei electrice şi termice în cogenerare de înaltă eficienţă. Primăria a înfiinţat o nouă firmă, care prestează serviciile de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic către populaţie, instituţii şi agenţii economici. Costul gigacaloriei în Braşov este de 171 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri