Schimbare la CNADNR. Narcis Neaga, director general în locul lui Mircea Pop

Data publicării:
cndnar

Narcis Neaga a fost cercetat disciplinar şi suspendat din funcţie anul trecut. În calitatea de director pe concesiuni şi-a dat acordul ca în documentaţia autostrăzii Comarnic-Braşov să fie inclusă obligaţia firmei câştigătoare de a pune la dispoziţia CNADNR o maşină în valoare de 30.000 de euro.

În plus, acelaşi documet obliga societatea şi să plătească 40 de mii de euro pentru instruirea unor angajati ai statului. În urma scandalului, Compania de Drumuri a renunţat la cele două pretenţii.

Cu toate astea Narcis Neaga îl înlocuieşte acum la conducerea CNADNR pe Mircea Pop, a cărui schimbare a fost anunţată chiar de ministrul pentru marile proiecte, Dan Şova.

Mircea Pop apare în dosarul omului de afaceri Nelu Iordache. Acesta ar fi încercat să-l convingă pe fostul şef de la drumuri, prin intermediul fostului ministru al transporturilor, Ovidiu Silaghi să nu-i rezilieze contractele.

„Încă înainte de a începe discuţia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. După ce i-am spus pentru ce am venit şi i-am zis că am banii la mine, precizându-i şi cuantumul sumei, mi-a zis că este OK şi m-a pus să pun banii pe o masă din cameră. Mi-a spus că va lua legătura cu Pop Mircea (n.r. director general CNADNR) a doua zi dimineaţă pentru anularea rezilierii şi am băut un pahar de vin. Întâlnirea a durat aproximativ 40 minute”, le-a spus Nelu Iordache procurorilor DNA.

Mircea Pop ar fi urmat să întârzie trimiterea adresei de reziliere a contractelor cu o zi. Trimisă mai târziu decât termenul legal, adresa de reziliere ar fi urmat să fie nulă. Cel care s-ar fi opus, potrivit referatului procurorilor, a fost directorul economic al Companiei Na?ionale, care a sesizat ilegalitatea.

Potrivit DNA, Directorul general Mircea Pop stabilise să dea drumul adresei de reziliere în a 15-a zi, respectiv pe data de 23.11.2012, rezilierea fiind transmisă în cea de a 14-a zi, urmare a intervenţiei directorului economic al CNADNR.

Mircea Pop nu este, în prezent, pus sub acuzare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri