Sfatul lui Cătălin Predoiu pentru Victor Ponta: Fii tare, nu te înmuia în şoşoni

Data publicării:
predoiu mediafax-2

„Am cerut premierului să nu mai pronunţe cuvântul despăgubiri. La câteva ore, compania Roşia Montană Gold Corporation a vorbit despre despăgubiri. E mai grav că ministrul Şova recidivează şi mai aruncă un colac de salvare companiei, vorbind de faptul că nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă nu va fi adoptat proiectul”, a spus Cătălin Predoiu în cadrul emisiunii „Imparţial”.

„Un litigiu poate înseamna cereri de despăgubiri din partea ambelor părți, un litigiu s-ar putea încheia cu renunțarea la proiect”, a spus Cătălin Predoiu.

Acesta a criticat şi tonul abordat de compania canadiană, considerând că nu aşa trebuie discutat cu statul român.

În opinia lui Cătălin Predoiu, proiectul de lege trimis de Guvern la Parlament este unul „plin de cianură juridică”, lucru sublinitat chiar de aparatul Ministerului Justiţiei pe 18 pagini. „Mai grav e că ministrul Justiţiei, în loc să oprească proiectul în Guvern, a dat un aviz cu observaţii”, a completat liderul PDL.

Cătălin Predoiu crede că Gold Corporation a fost invitată să acţioneze aşa cum a făcut-o de comportamentul imprudent al premierului VictorPonta şi al ministrului Dan Şova.

„Nu vorbeşti, când eşti un înalt responsabil al statului român, de posibile despăgubiri, e ca şi cum te predai. Nu cred că îi e atât de simplu companiei să înceapă un proces. Îl încurajez pe Ponta: Fii tare, nu te înmuia în şoşoni, pentru că nu e atât de complicată situaţia”, a mai spus Predoiu.

Acesta a mai spus că celor de la Gold Corporation nu le va fi uşor să obţină bani pentru că nu există un aviz de mediu iar în cazul unui litigiu ambele părţi ar putea cere despăgubiri, înclusiv cea română.

„Dacă nu ne apărărm interesele corect, dacă nu ne facem temele şi nu arătăm că ştim şi noi să luptăm juridic atunci da, poate să vină cineva să îţi ia şi ceasul de la mână. Să nu se mai văicărească premierul! Luaţi-vă avizele, vedeţi ce e cu mediul, întrebaţi nişte avocaţi”, a conchis Cătălin Predoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri