Şoferii care au plecat joi spre munte, pentru a evita aglomeraţia au fost luaţi prin surprindere

Data actualizării: Data publicării:
Germany Bans Car Dashcams
FOTO: Getty Images

DN1 rămâne o eternă capcană, în lipsa autostrăzii Comarnic - Braşov, pe care Guvernul o promite, dar nu ştie când o termină. Şoferii care au crezut că fac o afacere şi scapă de aglomeraţie au plecat astăzi spre munte, după terminarea vacantei oficiale de Anul Nou. S-au trezit însă într-un haos întins pe 6-7 kilometri spre Valea Prahovei.

Doar poliţiştii au avut şanse să circule cu viteză pe Drumul Naţional 1, în zona Nistoreşti. Ceilalţi şoferi au stat blocaţi zeci de minute în coloane, pe sensul de mers spre munte.

„Ce.. Doi, trei kilometri pe oră, 5, nici nu ştiu. E un radar mai în faţă, s-o lăsam încet!”

Nevoiţi să oprească motoarele minute în şir, şoferii şi-au găsit preocupări pentru a face aşteptarea mai uşoară.

Reporter: La ce vă uitaţi?

Şofer: La Regele Scorpion!

Reporter: Aveţi timp.

Şofer: Păi cum? Dacă stau degeaba, vizionăm filme, mai avansam doi metri.

Pe alţi şoferi drumul i-a făcut să simtă că s-au întors în timp.

„În anii 90, când făceam naveta Braşov-Bucureşti făceam tot cinci ore jumate pentru că exista o singura bandă pe sens. Acum sunt două, nivel de trai crescut, oamenii au maşini.

Autostrada ar fi o soluţie dar asta nu înseamnă nimic”.

„Comentariile sunt de prisos. Aşa ne trebuie! Pe partea cealaltă circulaţia e cu totul alta şi poate că o minte mai isteaţă ar fi putut lua o măsură.”

Şi în a trei zi a anului, au fost mult mai mulţi cei care au mers spre munte decât cei care s-au întors din staţiuni.

Cu siguranţă Anul Nou le aduce şoferilor obiceiuri vechi, statul la coadă. În localitatea Nistoreşti, coloana a ajuns şi la şapte kilometri, adică este mai mare decât valorile înregistrate de Crăciun sau de Revelion.

Vestea bună este că accidentele au scăzut aproape la jumătate faţă de acceaşi perioadă a sărbătorilor de anul trecut. În trei zile poliţiştii au descoperit, însă, peste 200 de infracţiuni în trafic şi au dat aproape 5500 de amenzi. Peste 650 de şoferi au rămas fără permise, cei mai mulţi pentru viteză şi alcool.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri