Timişoara. Somaţii de plată pe crucile din cimitir

Data publicării:
timisoarasomatii

Pe 600 de cruci şi cavouri din cimitirul Rusu Sireanu din Timişoara au fost lipite somaţii de plată. Este măsura autorităţilor pentru a recupera banii de la restanţierii care deţin locuri de veci. Mai exact, aceştia au... uitat să plătească cei 100 de lei, taxa ce trebuie achitată o dată la şapte ani. Cei somaţi sunt însă revoltaţi de măsură.

Autorităţile au început verificarea actelor şi inventarierea locurilor de veci. Iar calculele au cam dat cu minus. Până acum s-au găsit 600 de rău-platnici doar într-un cimitir.

„Suntem convinşi că oamenii vor veni să-şi plătească restanţele. Dacă ţinem cont de faptul că numai în cimitirul Rusu Şirianu există peste 600 de cazuri sumele pe care primăria le încasează devin considerabile", declară Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei.

Nu la fel de optimist este însă primarul oraşului.

„Nu e o idee inspirată, nu postând pe cruci avertismente se rezolvă problemele ci prin cu totul alte modalităţi de intervenţie. Nu am ştiu de acest demers voi cere să se intervină corectiv”, consideră primarul Nicolae Robu.

Peste 60.000 de lei este suma pe care o au de recuperat autorităţile. Însă aceasta ar putea creşte, după ce şi celelalte patru cimitire vor fi verificate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri