Sari la conținut

Traian Băsescu: „Nu vă faceți că nu știați din 2008” de infecțiile din spitale

Traian Băsescu a postat pe pagina sa de Facebook un fragment din „Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniul sănătăţii publice din România – 2008”, elaborat în primul său mandat de președinte.

„Asistenţa medicală spitalicească din România nu se bazează pe ghiduri sau protocoale, iar furnizarea serviciilor şi rezultatele obţinute nu sunt evaluate şi monitorizate corespunzător, activitatea spitalelor nefiind decât sporadic supusă auditului şi evaluării clinice. În aceste condiţii, infecţiile nosocomiale revin periodic, cu consecinţe ce merg până la decesul pacienţilor şi în special al celor mai sensibili, nou-născuţii şi vârstnicii. O altă metodă de îmbunătăţire a calităţii larg utilizată pe plan internaţional, acreditarea spitalelor nu este pusă în practică în ciuda prevederilor legale atât din 2006, dar şi din 1999”, se arăta în raport.

Domnilor miniştri ai Sănătăţii: nu vă faceți că nu știați din 2008.Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi...

Posted by Traian Băsescu on Thursday, December 3, 2015

Postarea fostului șef al statului vine în condițiile în care mai mulți medici au spus că o parte dintre răniții în incendiul de la clubul Colectiv au murit în urma infecțiilor intraspitalicești.