Traian Băsescu: România va continua să ofere burse pentru studenții palestinieni

Data publicării:
basescu abbas 2

Traian Băsescu a fost primit de Mahmoud Abbas după ce a depus o coroană de flori la mausoleul fostului preşedinte Yasser Arafat.

Comunitatea română din Palestina se bucură de o înaltă apreciere şi contribuie, alături de palestieni care au învăţat în şcolile româneşti, la construirea instituţiilor statului palestinian”, a declarat Mahmoud Abbas.

Începând cu 2011, România acordă anual câte 30 de burse studenţilor palestinieni în domenii precum medicină, inginerie şi apărare civilă.

România va continua programele de asistenţă (...), va continua să ofere burse pentru studenții palestinieni, în așa fel încât să contribuie la creșterea capacității administrative”, a spus Traian Băsescu.

Ca şi la Ierusalim, președintele le-a transmis gazdelor sale de la Ramallh că România susţine negocierile palestiniano-israeliene.

Aceştia au revenit la masa negocierilor de pace în vara anului trecut, după trei ani de pauză. Principalele probleme sunt legate de soarta prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene, de coloniile evreieşti din Cisiordania şi de viitorul Ierusalimului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri