Un deţinut şi mama sa înşelau prin „metoda accidentul”. Ghinion, au sunat un poliţist

Data publicării:
MetodaAccidentul

La 2:30 noaptea, un tânăr deţinut a format un număr la întâmplare şi a încercat să facă rost de bani prin metoda accidentul. Când i-a răspuns un bărbat, a pretins că este fiul său şi că tocmai ar fi provocat un accident rutier. Tânărul i-a spus tatălui de împrumut că are nevoie de 20.000 de lei, ca să scape de acuzaţii. Prima tranşă de bani, 5000 de lei, urma să fie încasată de o secretară a unui presupus procuror. La întâlnirea cu poliţiştii a venit mama deţinutului.

În această dimineaţă a avut ghinionul să sune la Secţia de Poliţie, iar poliţiştii au prins-o în flagrant pe femeia de 44 de ani, care ar fi avut titlul de secretară ce urma să ridice o suma de bani”, a spus Emilia Mihai, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Clienta mea şi-a rezerva dreptul de a nu da nicio declaraţie. A primit ordonanţa de reţinere 24 de ore. Urmează să mergem la parchet pentru a fi audiată”, a spus avocatul Adrian Robert.

În faţa anchetatorilor, femeia a recunoscut că nu a fost pentru prima dată când, împreună cu fiul său, a apelat la metoda accidentul. Cu o seara ceruseră 3.000 de euro de la un alt bucureştean.

Când sunteţi apelaţi şi vă spune cineva că un prieten, o rudă este implicată într-un accident rutier şi vă solicită bani, în primul rând să luaţi legatura cu persoana respectivă, să nu depuneţi nicio sumă de bani în conturile specificate”, a mai spus Emilia Mihai.

Poliţiştii avertizează că asemenea cazuri sunt din ce în ce mai frecvente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri