Un jandarm surprins fără mască în tramvai a fost sancționat de superiori. Ce scuză a găsit militarul

Data actualizării: Data publicării:
jandarm fara masca in tramvai
Foto: Jandarmeria Ialomița

Un jandarm din Ialomița este investigat de superiori, după ce a fost surprins într-un mijloc de transport în comun fără mască de protecție. Ancheta internă a pornit după ce mai mulți călători l-au fotografiat pe militar și au trimis imaginile șefilor săi, prin intermediul rețelelor de socializare.

Imaginile cu militarul fără mască de protecție într-un tramvai au surprinse în Buzău. Acestea au fost transmise prin intermediul rețelelor sociale, pe paginile oficiale ale Jandarmeriei locale și pe pagina Jandarmeriei Române.

Imediat s-au făcut verificări, iar jandarmul a fost identificat. Bărbatul locuiește în Buzău, însă lucrează în Urziceni, fiind încadrat la Inspectoratul Județean de Jandarmerie Ialomița, motiv pentru care conducerea acestei structuri a decis să facă o investigație internă și să ia măsuri în privința militarului care nu a respectat legea.

Chiar dacă avea la el mască de protecție, acesta le-a declarat superiorilor săi că a dat-o jos în momentul în care a vorbit la telefon cu o persoană.

Cât privește o eventuală amendă, aceasta trebuie să fie decisă de structurile din județul Buzău, pentru că acolo au fost surprinse imaginile.

„În această dimineaţă, am primit din partea cetăţenilor, pe adresa noastră de facebook, mai multe fotografii care prezintă un jandarm aflat într-un mijloc de transport în comun, fără să poarte masca de protecţie, aşa cum prevede legea. Comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa a dispus de urgenţă verificarea acestor imagini, iar din primele verificări a rezultat faptul ca jandarmul face parte din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa. Şi cum nimeni nu este mai presus de lege, am hotărât efectuarea unei cercetări amănunţite cu privire la aspectele sesizate, urmând a fi luate măsurile legale”, scrie Jadarmeria Ialomița într-o postare pe Facebook.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri