Un român a încercat să-i „strecoare” unui vameș din Austria 50 de euro pentru a trece granița. I-a spus că nu are bani de teste PCR

Data actualizării: Data publicării:
bancnote de euro date dintr-o mana in alta
Acuzație de mită, Foto: Getty Images

Un român în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a încercat să mituiască un polițist de frontieră din Austria pentru a intra în țară împreună cu frații săi fără test PCR, relatează publicația BVZ.

Românul a vrut să meargă în Austria cu doi din cei 5 frați ai săi și a ajuns la punctul de frontieră Nickelsdorf pe 11 mai 2021. Dar frații nu aveau un test PCR negativ, necesar intrării în țară.
„Lucram ca paznic în Viena. Șeful meu a spus că mai are nevoie de oameni,” a spus bărbatul în instanță.
Frații săi nu aveau însă testele negative necesare. „Nu aveam bani să facem testele PCR în România. Ar fi costat 100 de euro de persoană”, a spus bărbatul.

Fără testul de COVID, românii ar fi trebuit să intre în carantină. Bărbatul spune că vrut să-și ajute frații. „Am pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare și am spus: Vă rog să mă lăsați să trec”, a recunoscut el.
Polițistul de frontieră nu a acceptat banii, ci a sunat la poliție.

În cursul anchetei s-a dovedit că românul a încasat ilegal și 900 de euro ca ajutor de șomaj, pentru că nu a anunțat că a plecat din țară 30 de zile.
Românul a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare. El trebuie să ramburseze și ajutorul de șomaj.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri