V. Ponta: Numirea unei persoane cercetate penal poate perturba activitatea CNAS. L. Duţă: nu sunt cercetat penal 

Data publicării:
lucian duta presedintele CNAS - mfax-1

Premierul consideră că revenirea la CNAS a unei persoane cercetate penal, în legătura cu activitatea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, „reprezintă o situație de natură să împiedice buna funcționare a instituției,” se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Corpul de Control al premierului a sesizat de Curtea de Conturi şi CNAS în 2012 cu privire la încălcări ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sănătate şi în legatură cu aplicarea taxei clawback, cu prejudicii de milioane de euro, se amintește în comunicat.

Lucian Duță, fost președinte al CNAS, a reacționat la acest comunicat afirmând că nu este urmărit penal de procurorii anticorupție.

Într-un comunicat de presă citat de Mediafax, Lucian Duță precizează că există o plângere la DNA depusă de Corpul de Control, dar că plângerea se află în analiză și că nu s-a dat nicio decizie de începere a urmăririi penale împotriva sa.

Numirea lui Lucian Duță în Consiliul de Administrație al CNAS de către Administrația Prezidențială a provocat o reacție dură a conducerii Casei. Un comunicat al instituției, citat de Mediafax, arăta miercuri că „această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale”, „specifică organizaţiilor mafiote”.

În urma acestor acuzații, premierul s-a întâlnit cu președintele CNAS, Doru Bădescu, și i-a cerut acestuia „să îşi exprime regretul” pentru tonul folosit în comunicatul de presă.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale. Scrisoarea de nominalizare a fost transmisă în 10 iunie.

Citiți și:

CNAS: Numirea lui L. Duţă, „gafă a administraţiei prezidenţiale”, „specifică organizaţiilor mafiote”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri